Pause sub
психијатриски болести за долго време беше само ја погледна под доменот
на бихејвиоралните симптоми, но во близина напредок ние сме почнуваат да се види дека тоа не е само
за симптомите и однесување што е во потрага на целата слика сум и нејзиниот
психијатар и антрополог и професор на клеточна биологија, физиологија и
невронски мрежи и психологија сум општ интернистички сум медицинско
антрополог професор по радиологија
Јас сум спектроскопија, моето име е Долорес Malaspina и јас ја најдов и насочување на
инспирира програма на Институтот за социјална работа во психијатриската иницијатива тука
Општа Белви инспирира е мултидисциплинарен тим и
разговори навистина пресекуваат научни дисциплини да се обиде да се подобри
се дојде до разбирање на тешка ментална болест и метаболички
болести кои се тесно поврзани со ментална болест мојата област се фокусира во
дебелината и јас сум бил соработува со Долорес сега е да се биде на еден куп на
проекти и еден од проектите е околу гледа во оваа повнимателно во
психијатрија што се психијатри прави во врска со плевел управување
советување, затоа што знаеме дека многу од третманите за дебелината може да помогне
со менталното здравје и многу од причините за дебелината се поврзани со
некој е ментално здравје статус и така ние погледна во базата гледа во нивните
советување на пациенти околу прашањата за контрола на тежината и се најде на езерото во
примарната здравствена заштита и има голем број на области за
се соработува со инспирира снег девет години да аплицираат метрика слики
и она што се нарекува за сува полиња 7332 пациенти со шизофренија со мисијата
да се погледне за маркери за два вида карактеристики еден е маркери кои
разликува пациенти со различни видови шизофренија технички работници
Вториот потсетиме е да се најде маркери кои се менуваат со текот на времето кога лекувањето е
се применува за оние пациенти кои се соработки со радиологија се
апсолутно клучно значење за успехот на нашата група психијатрија како и другите медицински
поле се движи на прецизност медицина сметаме дека групирање на пациентите со овие
биомаркери навистина ќе овозможи нова ера на тестирање и развој на различни
интервенции генетиката е нова компонента ние инспирира програма
тргна на студиска година и половина пред да се погледне за мутации и нивните трофеј
и Џејмс и сет од шизофренија предмети и ние всушност го најде некои многу
интересни мутации во овие фармерки укажуваат на тоа дека тие можат да бидат вклучени во
одредено ниво и прогресијата на шизофренија и повеќето од овие
условите на фармерки се кажува само мала количина на приказната
колку повеќе учиме за фармерки толку повеќе можеме да видиме дека нејзините други животен тек
изложености кои, исто така, влијае на менталното здравје работите кои луѓето мирна природа
и култура повеќето конвенционално се разбира не само што ја осиромашуваат испреплетени
но и копродуцент преструктуирање на животната средина која го обликува
Helton болест и индивидуалноста на луѓето и нивните искуства и
слабости и отпорност на PSA на децата од нивните семејства од нивните
заедници и инспирира е во состојба да размислува за она што е формирањето на она што тогаш
станува еден вид на здравствена нешто што има тука инспирира на Универзитетот Њујорк значеше
за мене и за многу други практиканти и млад психијатар бил
животната средина, кој навистина негуваат најмногу се креативно размислување и тоа е направено
огромна разлика за мојата способност да размислуваат на креативен начин и
интердисциплинарен начин да се размислува надвор од добиените сознанија за психијатриски
проблеми
и начинот на кој тие се развиваат и да се најдат нови решенија за да се извлечат од добро
надвор од психијатрија и неочекувани начини тоа е многу возбудливо да седат околу
на маса за да го претстави не се може да се слушне повратни информации од многу различни
перспективи кои Преслушување што навистина оживува работат во крос граници

Share this subtitle


Description

InSPIRES is a cross-disciplinary initiative that aims to illuminate the multiple pathways to mental illness and resilience across the generations and over an individual’s life course. A goal is to identify the indicators for person-specific treatments and cures, which are seriously lacking, particularly for the psychoses. The intersecting research components of InSPIRES consider genetic and epigenetic factors and exposures linked to mental illness. In other studies we are deciphering the overlapping pathways to metabolic and mental disorders. To link the relevant etiologies and the indicators of optimal treatment, InSPIRES considers the biomarkers that are closest to brain disruption using state of the art novel neuroimaging approaches, cognitive studies, psychophysiology and biobehavioral measures. The group also collaborates with a unique group in anthropology that is aiming to forge a common language between the life science and humanities. Finally, InSPIRES is an important and training platform for graduate and medical students, residents, postdoctoral fellows and NIH funded K awardees.
https://www.med.nyu.edu/psych/education/institute-social-and-psychiatric-initiatives-education-research-and-services-inspires