Subtitles for Connecting to the Internet - Learn Mac OS Snow Leopard

  Pause sub
Здраво момци јас сум само зафатен во оваа серија на видео ви покажува како да се користи
Macintosh компјутер
во овој конкретен видео јас ќе одам да ви покаже многу основни лесен начин да се
поврзете се на интернет
па очигледно е дека оваа единица е нешто што ние ги користиме секој ден тоа е потребно и ако
беше уништен или ако се скрши на интернет од страна на заштита на Google во
Google
тогаш доста светската економија ќе се распадне па не напишете на во
Google сериозно
го направи тоа во секој случај јас сум
ако сакате да пристапите до интернет, сите што треба да направите е да се
го вклучите вашиот компјутер и јас еднаш имате или Ethernet приклучок
вклучени во вашиот компјутер што е
изгледа има многу различни форма отколку во грбот во вашиот Mac да го приклучиш
право во
на вас си сам со себе кога станува збор за поврзување на давање на интернет
подесување вашиот модем и и вашиот рутер работи како што
Обама доаѓа на вашиот Mac и да одите на System Preferences тука
и ќе кликнете на мрежа обично овие работи треба автоматски да се поврзете
се
Значи, ако сте поврзани со и тој е договор во
се целосно формирана тогаш тоа едноставно ќе се покаже малку зелена боја
копчето, токму тука и да останат поврзани статус поврзани сега
Она што го прави% ах макс толку ефикасни кога станува збор за да влезат како што
не мора да значи треба на суд
ако се добива безжична конекција која е наречена аеродром вашиот DSL
модем или рутер треба да се седи на безжична врска и треба да биде
во потрага по него сега
таа вели дека е поврзан може да се претвори аеродромот во право тука
и можете да изберете што се различни мрежи што е на располагање
обично е заштитена со лозинка, ако тие се заштитени со лозинка
За жал за изминатите 30 се земе во колку што пукнатини ќе презентер завршиш
но таму е уште еден начин за пристап до овој човек овде
кој изгледа како основа kinda како звучни бранови или нешто слично што ќе
кликнете на тоа
и ќе добиете еден куп на опции таму полесно Њутн
резервоарот наближува мрежи, па ајде со различни мрежни оваа недела
ќе се фати за тоа
може да се види дека тоа е
нешто тука нормално се бара лозинка, но јас
Јас сум имам пристап никогаш досега се обиде 10 пристап
стапица секој прашува за лозинка, не сум сигурен батерии, но
како што правам јас се вратиме на 1i беше дека пред шупливи
Сега неговата прашува за лозинка на тип, во мислат дека
види дали тоа не работи
секој
со оглед на се уште покажуваат збор како да се користи кога станува збор за обработка на нешто
можете да го направите и
тоа е преземање премногу долго се исклучи и јас ќе се држам до мојот интернет конекција
нормално дека основните интернет пребарувач, кој што првично се добие кога ќе се отвори
Mac е
назад на сафари ако не ја гледате тука ќе одиме напред
и да се отвори во прозорецот Нов Пронаоѓач оди на апликации
и да се најде Safari не
е во право таму двоен клик на тоа што се отвора прозорец
и пронаоѓањето започне веднаш до нормално
и што се истакнуваат на друг веб-сајт на Google
што го уништува мојот видео интернет своето его шиење класичен Google
напишете во мое име и на интернет се работи убаво
тоа навистина е така едноставно, кога станува збор за поставување на интернет ако имате
било какви прашања за смена на проблеми
Јас ќе го направи тоа за гледање видео дефинитивно треба да се јавите
на вашата локална Apple трговците се тие можат да ви помогнат со било кој интернет
обично тоа е многу едноставно да се постави Мислам дека е супер лесно
што макс R4 па ако имате било какви прашања во врска со Mac или Apple воопшто
Ве молиме пратете ми е-маил за да побарате Мода com Ви благодариме за гледање момци, ве молиме да бидат
сигурни да го оценувате коментар и се претплатите

Share this subtitle


Description

Check out Bas Rutten's Liver Shot on MMA Surge: http://bit.ly/MMASurgeEp1
In this video, Mahalo technology expert Justin Zagri explains how to connect your Snow Leopard system to the internet.

Connecting to the Internet
---------------------------------------------------------------------

You can connect your Mac to the internet via an ethernet cable or a wireless signal. The settings for both methods of connection can be found in the network settings. 1. Go to System Preferences. 2. Click on Network. 3. The Network window will display your connections in the left sidebar. Select the method that you want to use.
Ethernet: The Network window will tell you the status of your ethernet connection. 

Wireless: View the wireless signal under the AirPort section. It will let you view the connection status and a list of wireless networks nearby. 
4. If you're using the AirPort, select the wireless network you want to join. It may require you to enter a password before connecting. 5. You can also access the network settings by clicking on the air wave icon in the top right bar. This will display the list of wireless networks nearby and allow you to choose one. 6. Once your internet connection is set up, you can open a browser and start searching the web.

Read more by visiting our page at:
http://www.mahalo.com/connecting-to-the-internet-in-mac-os-snow-leopard/