Subtitles for LinuxDays 2016 - Building a free software based development environment - F. Preinstorfer

14   0   0  
  Pause sub
kështu që ju falënderoj për të ardhur në tim
Prezantimi Unë do të flas për
ndërtimin e një zhvillim të softuerit të lirë
Mjedisi ose tubacionit për një të vogël
Kompania në thelb kjo është një pjesë e asaj që ne
kemi dhe ne kemi ndërtuar gjatë tre të fundit
vjet në kompaninë tonë
emri im është në rritje të bimëve të ashpra unë jam një
Sistemet inxhinier në një austriake të vogël
Kompania fillimin dhe ne laborator
testimin e pajisjeve për pulpë dhe letër
Industria kështu që në thelb të ndërtojmë pajisje
që ne shesim për klientët dhe ata
konsumatorët e përdorin atë për të provuar disa aspekte
e për shembull letër në mënyrë të rastit në një provë
do të jetë se sa ujë mund një pjesë e
Gazeta absorbuar llojin e pajisjeve asgjë
dashuroj veçantë nga një pikë e teknologjisë
e parë ne jemi duke përdorur më së shumti c ++ kështu më
e butë të tretë i është shkruar në
c ++ atëherë ka një Python 3 dhe
padyshim glukoza që ju duhet
kudo në thelb do pasion dhe
të gjitha 15
nuk e dini para se doni të vërtetë të
flasim për tubacionin unë do të doja të
prezantoj disa nga kërkesat që
kemi pasur dhe ata janë vetëm disa prej tyre
Unë mendoj se është e rëndësishme për të marrë tuaj
ndjenja e të asaj që është e nevojshme të paktën
për rastin tonë përdorim kështu që një e rëndësishme
Kërkesa ishte që të ketë përkrahje offline
selinë Kompania jonë është e vendosur në
Austria në fshat dhe që është
në fakt mirë nëse ju shikoni në dritare
dhe këtë ju mund të shihni në barin e gjelbër
male dhe në thelb se është e rastit
por kjo nuk është e dobishme në rast se ju doni
Lidhja e duhur internet kështu që ne kemi një
lidhje të ngadaltë të internetit dhe në vend
lëvizje e lehtë se ju doni të mirë kështu që ne nuk mbështetemi
shumë në internet që do të jetë
do të ishte mirë për ne
një tjetër gjë që ne e dimë nga e kaluara
ajo që është mjaft e dobishme për të mos
varet nga çdo makinë e vetme zhvilluesi
diku unë jam i sigurt se shumica prej jush kanë
dëgjohet
histori, ose e kanë parë atë me tuaj
sytë e vet se disa laptop disa machine
në disa zyra nga disa zhvillues është
në fakt aspekti më i rëndësishëm i
kompania sepse pa ata
pa këtë laptop disa produkte mund
të ndërtohet kudo
Unë nuk e di nëse dikush është kështu të gjitha gjërat
të tillë, por unë kam parë ata dhe ata janë të
jo se e madhe që të ketë në mënyrë që ne më të mirë
përgatiten për të
tjetër gjë është ajo duhet të jetë e lehtë për të
përdorur dhe të lehtë për t'u përdorur mjet që ne duhet të përdorim
Mjetet dhe ne duhet të ofrojë zhvilluesve
mjetet që ata janë të kënaqur me
kështu që në qoftë se ne jemi duke përdorur të merrni do të jetë i madh
nëse zhvilluesi mund të ndërveprojnë me një
tubacionit dhe orkestrimin e tubacionit ose
shumica e tubacionit nga vetëm duke përdorur get
të drejta të mjaftueshme
dhe tjetër gjë është ajo duhet të jetë
kuptueshme unë mendoj se është mjaft e
rëndësishme për një ambient të ndërtuar që
që përdoruesit mund ta kuptojnë atë që ata nuk e bëjnë
duhet të marrë të gjitha Përjetësia e madhe
detajet e saj, por ju duhet të hidhni një sy
në atë dhe ata duhet të thonë në rregull unë e di unë
ndërtuar këtë paketë dhe ajo shkoi nga kjo
makinë me këtë makinë këtë makinë dhe
kjo ka ndodhur që do të jetë që do të
të jetë e mjaftueshme e drejtë
dhe gjithashtu ka një kuptueshme
Tubacioni do të thotë se është edhe një hackable
kështu që mund të jetë mund të ndryshohet lehtë dhe të
përshtatet sipas nevojës i duan të japin
keni një pasqyrë shumë minimale të asaj që ne
kam
kjo është larg nga të qenit i plotë, por atë
përmban aspektet më të rëndësishme që
janë të nevojshme për këtë bisedë 20-minutëshe në mënyrë
Unë jam gonna të japë një hyrje të shkurtër për
të gjitha pjesët këtu dhe pastaj unë do të
t'ju japin me disa raste të përdorimit në mënyrë
për të marrë ndjenjën tuaj të të asaj që është
të jetë e mundur në mënyrë që të duan të fillojnë në nivel
bottom lënë këtu, ku ne kemi një
zhvilluesi laptop mund të jetë çdo gjë që
linux Windows machine box mac box
çfarëdo që nuk ka asnjë kërkesë të caktuar
në makinë të tillë në thelb zhvilluesit
duhet të ndjehen rehat
me marrjen e punën e tij bërë kështu që ndoshta 90
ndoshta ndoshta max dhe disa të kontrollit version
sistemi do të jetë do të jetë e mjaftueshme për të marrë
filluar nga atje ne kemi vendosur për të
marr të marrë xhiro si tonë si një depo
server menaxhimit ose version socializmit
Sistemi i kontrollit për shkak se ne e përdorin atë
brenda një shumë e ne si ai dhe ne
mendoj se është se është këtu për të qëndruar kështu lexojmë
kështu që ne artistikisht ajo do të jetë i madh në qoftë se në qoftë se ne
kanë diçka që padyshim mbështet
marrë dhe gjithashtu lejon zhvilluesve të përdorë
armë të përballet në qoftë se ata duan të, sepse
disa zhvilluesve nuk do të ndjehen se kursim
me me me një command line dhe ndoshta
disa detyra janë mjaft të lehtë për të bërë të tilla
një ndërfaqe web kështu që ne artistikisht se do
të jetë një xhiro të mirë do të jetë do të jetë një e madhe
Mjet këtu dhe ne jemi mjaft të kënaqur me
Zgjedhja fakt atëherë kur ne
filluar kjo ishte ajo ishte pak i përafërt, por
tani ajo ndihet ajo ndjehet mjaft e mjaft
mjaft të mirë për të përdorur nga atje ne ne kokë
mbi tank është këtu në një e mesme
këtu kemi zgjedhur Jenkins, sepse unë kam qenë
përdorur për atë dhe mike / procesit të çfarëdo
punimet
ok dhe kjo është software i lirë është e mirë
duke përdorur Jenkins ndonjëherë mund të ju
Jenkins mund të ju jap disa dhimbje koke në qoftë se
ju në qoftë se ju nuk e përdorni atë si një mjeshtër i vetëm
sistemi kështu që ju në qoftë se ju doni të përdorni Jenkins
ju më mirë sigurohuni që ju të përdorni të ndërtuar shënime
dhe nuk ndërtojnë ndonjë gjë për Jenkins
vetë le Jenkins të gjitha
orkestrim dhe të gjitha të tjera
raportimin dhe përpilimin dhe nuk do të
të jetë atje do të jetë e mjaftueshme, por të bëjë të
bazohet në makina të tjera dhe kjo është
ku ne kemi disa drejte ndërtuar hundë
këtu stuff ligji që ata ndërtojnë c ++
Projektet python Projekti ata të drejtuar njësinë
Testet e bëjnë testin e integrimit çfarëdo
eshte e nevojshme
nga atje kemi pasur më shumë se një lutje dhe a
lutje është në Debbie n version të pajtueshëm
um server depo kështu që ne kemi vendosur për të
transportuar produktin tonë si një grup i Debian
paketa dhe kjo është më e natyrshme dhe 22
anije paketa Debian në një dhe në një
depo rregullt Debian dhe kështu ju
nevojë për disa mjet për të trajtuar paketa dhe
disa prej tyre janë në dispozicion dhe të rrinë
me një lutje, sepse ne mendojmë apo në tonë
përjetojnë ajo i përshtatet rastin tonë përdorim më të mirë në mënyrë
kjo është unë mendoj se është e shkruar dhe të shkojnë
pjekur mendoj kështu dhe është mjaft i dobishëm
për të përdorur ai ka një shumë karakteristika dhe i
mendoj se ju merrni më të madhe të librit në fakt
bëhet në anën e djathtë të zhduket
Ana e djathtë e tij këtu ju ne kemi një
short vija e nderprere kjo do të thotë një
Ndarja e rrjetit kështu që ne kemi pjesën më të madhe
i këtij puplin në rrjetin tonë të brendshëm
ose në të vërtetë të gjithë atë shumica e tij dhe mbi
anën e djathtë në anën e jashtme
Rrjeti ne kemi disa pasqyra të jashtme
dhe kjo është në thelb motor X kështu motor
sëpata është shërbyer nga depo për tonë
klientët dhe ne kemi raste të shumta
nga të cilat këtu kështu që vërtet kam lënë jashtë disa
të gjëra qesharake fakt dhe disa nga
gjëra të dobishme për shembull, ne gjithashtu
kanë një server përkthim kështu përkthyesve
në fakt mund të përkthehet të tërë tonë
software duke përdorur një web të vetme të vetme
ndërfaqe ne përdorim një faqe interneti për të, por
kjo është është e vërtetë e bukur ajo siguron tuaj
twitter ndërfaqe bootstrap web është e
mjaft e lehtë për t'u përdorur, por kjo nuk është aq
e rëndësishme për për këtë bisedë, por vetëm për të
t'ju japë një ide se kjo është me të vërtetë
komponentët më të rëndësishëm të i
puplin kështu që unë dua për të marrë filluar me një
Përdorimi rast dhe ky rast përdorimi është për të ndërtuar
dhe lirimin
një pjesë e qëndrueshme e software kështu që ne supozojmë
se zhvilluesi këtu në laptop e tij
ka një depo të vetme dhe ajo përmban
një deklaratë të qëndrueshme të softuerit dhe ajo gjithashtu
ka të gjitha informatat paketë Debian
në atë mënyrë kjo depo është në thelb
gatshëm për të ndërtuar ok kështu që një zhvillues
duhet të bëni është në thelb të angazhohen për tij
kryer gjendjen aktuale të të
depo me një degë release në këtë
Rasti i quajmë atë lirimin tani natyrisht
nuk mund të jetë shumë më tepër, por për këtë
Shembulli liron mjaftueshme dhe nga e mira
atje gjithë zhvilluesi i duhet të bëjë është
shtyjë këtë depo për të marrë dashuri dhe për të marrë
up nuk është vetëm në hyrje të këtij
Tubacioni por gjithashtu ka nevojë për të apo është ai
makinë që është në fakt përgjegjës për
arkivimin e të gjithë kodin burim kështu që nëse ju
kanë kryen në një degë lirimin dhe dhe
në një degë ajo potencialisht mund të jetë
dërguar në një klient
do të ishte shumë e këshillueshme, nëse ju bëni
sigurt se kjo shkel kurrë nuk shkon
larg përsëri
kështu që të merrni që ju ofron me një funksion të
që quhet degë mbrojtëse dhe
ju mund të konfiguroni atë në një bazë të projektit
në një bazë të projektit dhe kjo ju lejon të
mbrojtur degë të caktuara nga të qenit
fshihet dhe nga të qenit të detyruar shtytje për të në mënyrë
që zhvilluesit mund të pastruar mund të
përjashtoj degë dhe nga atje ne kishim
mbi 22 Jenkins në thelb të marrë xhiron
njofton Jenkins në lidhje me ndryshimet në
disa depove duke përdorur duke përdorur atë
Libri kështu që kjo është një gur që
get standarde laboratorike API tipar atë
në thelb njofton Jenkins hey Jenkins I
të ketë disa ndryshime këtu ndoshta ju doni të
të bëjë diçka me të
kështu Jenkins në anën e tij ka një listë të madhe
e projekteve që ndërton ai ndërton për
Shembulli c ++ projekti për degët e lirimit
ajo ndërton projektin python aq sa natë
versionet ajo-çfarëdo Jenkins në thelb
e di se si për të ndërtuar gjëra kështu që merr
informacioni nga prehër të mirë dhe njoftimet ok
ky është një c ++ projekt dhe kjo është në fakt
vjen nga një degë release kështu që unë duhet të
të ndërtuar një njoftim në thelb kështu Jenkins një
disa hapa dhe ata janë në thelb
zgjedhur një nga të ndërtuar jo siguruar
ndërtuar një mjedis të pastër ndërtuar bëjmë
nuk ndajnë ndonjë mjedisin e ndërtuar të gjithë
Faturat kështu që ne të sigurohemi që çdo software
secila pako është ndërtuar në janë në një të pastër
dhe mjedisi minimale qoftë se ju jeni
interesuar ne jemi duke përdorur Debian Jenkins
e dhënë për këtë është një grup i bukur
në thelb shell script që abstrakte
larg një shumë e mortajë dhe guximtar
Detajet e paketimit Debian përdorur kur
ju përdorni Jenkins Jenkins faturat e
Paketa apo ndërtuar faturat burim për
ndërtuar paketa binare shkon teste në
paketa dhe pasi të ndërtuar nyje është
bëhet ajo mbledh të gjitha rezultatet e atë
mbledh Objekti ndërtues dhe atë
siguron përdoruesit me diçka si
grafikët dhe raportet e kjo është ajo që të gjithë
do të ketë kështu që kjo është e vërtetë
vendin ku zhvilluesi mund të shikojmë në
gjendja aktuale e këtij projekti në mënyrë që ju mund të
të marrë një vështrim në atë dhe të thonë se kjo është në rregull
e njëzetë të ndërtuar një paketën e saj
ndërtuesit e pastër ne kemi 20 teste njësi dhe
dhe ai mund të ai mund të shpejt të marrë një sy në
se dhe në gjendjen e saj dhe kjo është
edhe pika ku ju mund të rregulloje
mjaft shumë kështu që nëse ju për shembull ndërtuar
Dokumentacioni oksigjeni ka disa disa
paralajmërimet dhe oksigjen ose në oksigjen
fature
bllokohet që ju doni që ju mund të dëshironi
për të marrë një sy në këtë dhe të raportimit dhe
dhe grafikët funksion të Jenkins do të jetë
vendi i duhur për të kujtoj të tilla
ndryshimet detaje të tilla kështu që le të supozojmë
se ndërtimi i suksesshëm dhe një nga
Ndërtuar objekte është në fakt një binar
paketa Debian ose paketa Debian nga
atje
Jenkins merr një paketë dhe hedh atë në
një lutje dhe një lutje merr një vështrim në
Paketa hyrëse dhe ndërtimi
informacion që është dorëzuar me
dhe njoftimet e njoftimeve
ok kjo është një kjo duket si një deklaratë për
Paketa sepse ajo vjen nga një
dega lirimin nga get origjinale
angazhuar për të marrë degë lirimin kështu
thotë në rregull unë e di se si të merren me
liron Unë jam duke shkuar për të marrë atë dhe e vënë atë
në shpërndarjen e mia paqëndrueshme ose
depo për këtë për këtë çështje në mënyrë
kjo do të thotë se një të vetme ose të gjitha paketat
që janë ndërtuar janë të mbushur në thelb
Në një ups vetme depoja një lutje
shpërndarja ne kemi disa nga ata
dhe unë dua të vetëm të shumë shpejt të marrë përsipër
ose mbi shpërndarjet e ndryshme që
ne kemi ne kemi për shembull ne e paqëndrueshme
kanë një testimi dhe ne kemi një të qëndrueshme dhe
ata shërbejnë raste të ndryshme të përdorimit në mënyrë që
një e paqëndrueshme është është shpërndarja që
paketa janë hedhur në të gjithë kohën në mënyrë
nëse zhvilluesi i bën një njoftim të ri të
çdo paketë është e mbushur në paqëndrueshme
tani në një moment në kohë që në thelb
duan për të transportuar software për klientët
përndryshe ju do të jetë së shpejti jashtë
biznesit kështu që në një moment në kohë I
zhvilluesi i duhet të vendosë rregull, kjo është
mjaft e mirë për të marrë në thelb
testimi dhe testimi do të thotë se tonë
testimi Departamenti i departamentit QA mund
të fillojë të marrë një sy në e tanishme
gjendja e
auditory kështu që ekipi mund të për shembull
Testi nëse instalon nga kjo
Puna depo nëse përmirësimet punë nëse
paketa janë të plota, nëse karakteristikat
janë duke punuar në qoftë se të gjitha kutitë që janë të
kërkohet në të vërtetë janë në dhe vërtet
nga atje, ne kërkojmë të Q18 për
në thelb të fillojë punën Jenkins dhe Marku
shpërndarja e testimit si të qëndrueshme dhe të
mjetet e qëndrueshme që ajo është e pasqyruar me
magazinat e jashtme në të jashtëm
pasqyra kështu që një herë një anëtar QA thotë në rregull
ky ky version i testimit
depo është mjaft e mirë ajo mund të jetë
dërguar për klientët që ai mund të tregut në
të qëndrueshme dhe çdo gjë është vallëzimi jashtë
jashtë depo kështu që kjo është një
lodhur e plotë nga ana në të gjithë
tubacionit dhe unë dua të vetëm të marrë shpejt
në me një ose dy raste të tjera të përdorur si
dhe të ju jap një përshtypje të
ajo që është ajo që është e mundur
kështu që para se unë dua të shpejt të përmbledhur ne
kanë një paketë burim krah të qëndrueshme me
Debian informacione paketimit në të ne
dërguar këtë paketë për të marrë të marrë xhiron
duke vënë re Jenkins Jenkins ndërtuar
software ne kemi një një Debian binar
paketë që është në të pranishëm një lutje dhe
pasi ajo drips poshtë nëpërmjet tubacionit
përmes testimit të paqëndrueshme dhe të qëndrueshme
herët apo vonë ne do të goditur konsumatorin
në një pikë dhe zakonisht kur kjo
ndodh konsumatori do të raportojë kuti
shpresojmë se ai e bën në rastin tonë ata e bëjnë këtë
le të shkojnë në me një tjetër shembull dhe
le të supozojmë konsumatorit ok siç raporton një
dollar dhe le të supozojmë se ok
një njeri Faqet e zhdukur nga një Debian
paketë ato bucks zakonisht nuk marrin
raportuar, por le të supozojmë për këtë
shembull që ajo është në mënyrë zhvillues është
ngarkuar me Ok Please në faqen mom në
kjo paketë dhe tani ai bën ai krijon
një degë e shurdhër në thelb të shurdhër dhe të marr
çdo emër mund të jetë paketimi shurdhër për
Shembulli dhe pastaj ai fillon për të punuar në
paketa dhe tani ai mund të qartë
të ndërtuar çdo gjë vetë ai mund të
të ndërtuar një të qenë i paketuar në nivel lokal këtu në
gjitha Testi njësia vendore Picard check
mbulimi kodi në nivel lokal për të gjithë
gjëra, por nuk ka nevojë për të, sepse ai
mund të shtyjë këtë staf kjo vdekje
paketimit degë këtu vetëm për të marrë deri
përsëri dhe le dashuria të bëjë punën për të
ose që gazsjellësi fundit bëjë punën në mënyrë
të ngrihet edhe një herë të vëreni Jenkins Jenkins
e di se si për të ndërtuar paketa është fjala
nga një degë, por nuk ka të vërtetë
çështje kështu që ndërton paketa dhe përsëri
Zanatet Jenkins dhe raportimi kështu përdoruesit
fare fare lehtë mund të nxehtë për shembull
Paralajmërimet Incheon dhe linçim është një mjet i
që ju mund të dëshironi të përdorni në rast
ju jeni duke përdorur Debian pako kjo është një është
një linter për Davidin paketa dhe kjo mund të
t'ju njoftojë për gjëra të tilla si rregull ka një
binary në këtë paketë dhe mungon
një faqe njeri kështu që le të marrë këtë mëngjes
nuk është zhdukur dhe se ligji është për të ndërtuar
ok e saj kështu që përveç grafikët dhe
raportimin ne gjithashtu duhet të ketë
Pakoja Debian dhe në këtë pikë është
përsëri hedhur kundër një lutje dhe të shëmtuar
thotë në rregull kjo është një kjo është një paketë Debian
është e vërtetë e bukur, por ajo po vjen nga
disa degë që unë nuk e di se duket
si ajo vjen nga paketimi def
Unë nuk jam duke marrë atë kështu që në thelb të hedhur
ajo larg kështu që mund të thuhet në rregull, kjo është
ky është një shembull tepër e pakuptimtë
po, por ajo është themeli i ndërtimit
gjëra të tjera në krye të cilat janë radha
të jetë mjaft e dobishme kur ju keni
ato për shembull duke përdorur këtë këtë
tubacionit dhe duke përdorur pikë të vetme a
lutje për të vendosur nëse janë apo jo paketa
duhet të goditur depo ju lejon të
e gjëra të tilla si rregull që mund të bëjmë çdo natë
rindërtimin e të gjitha paketave Debian në ndonjë
Koha kurrë nuk do të goditur ndonjë depo
por ne mund të nxehtë gjëra të tilla si duke ndryshuar një
pis ose të shkuar paketa apo thyerje e
paketuara me me raste të tilla të tilla
edhe faktorët interesante dhe unë dua
për të vetëm shumë shpejt hidhen në të cilat
sepse unë jam tashmë me kalimin e kohës, por vetëm
për të ju jap një përshtypje
ajo gjithashtu ju lejon për të për të siguruar përdorimin e
Rastet e tilla si pse jo të krijojë një të veçantë
Shpërndarja në server applet që
quhet paketimit def dhe në qoftë se ne e goditi
të tilla një tjetër pozitiv në qoftë se në qoftë se një
Paketa godet një depo të tillë që mundej
shkoni në paketimin e vdekjes, kjo
në këtë shembull kështu që nuk do të shkojnë shumë
paqëndrueshme ajo ka shkuar të ketë paketimit
dhe nga atje kemi një taksi të rregullt dhe të
depoja kështu që mund të përdoret brenda vendit
nga QA departamentit mund të përdoret nga nga
vetë zhvilluesit dhe kjo lejon për
shembull për të bërë refactorings të mëdha pa
thyerja e paqëndrueshme për dy muaj ose
tre muaj për shkak se zhvilluesi mund të
marr çdo paketë burim që ai dëshiron ose
ndonjë depo që ai dëshiron të kollitem në të
dhe të shtyjë për të kryer të mos mos lirimin
dega por në një degë të njohur të zhvillimit
dhe të gjitha paketat që bien jashtë
kjo degë e njohur zhvillim të goditur këtë
shumë depo dhe kurrë
kurrë të shkojnë për konsumatorët, por që do të
Na lejojnë disa të brendshme disa të madh
testimi dhe një herë refactoring është bërë
puna mund të thjesht të bashkohen me
lirimin praktikën dhe ju keni parë
përdorin rastin edhe një herë në mënyrë të qartë është jeta ime
mbi tani unë dua të vetëm shumë
shpejt të shkojnë mbi të shkojë mbi disa
Mësimet që ne i kemi mësuar
ndoshta ata janë të dobishme për ju unë do të jetë
e madhe në qoftë se unë e kishte njohur ato para
e para është më mirë sigurohuni që ju të
kanë një të vërtetë e lehtë për t'u përdorur dhe të tubacionit
të lehtë për ta përdorur mjet për pikë zhvilluesi i
të parë në qoftë se ju përdorni get në kompaninë tuaj
sigurohuni që tubacioni është
kontrollueshëm dhe të përdorshme nga të marrë vetëm kaq
në qoftë se ju keni, nëse keni nevojë tuaj
Zhvilluesve të instalimit Jenkins për tyre
Ndërtesa e software që mund të jetë një
Çështja për shkak se disa zhvilluesve edhe nëse
kjo është politikë e kompanisë që Jenkins duhet
të përdoret për ndërtimin e disa zhvilluesit
do të thotë yep I injorojë atë
të tjerë gjobë do të thonë po unë jam duke shkuar për të
marrë Jenkins për ndërtimin, por unë kurrë nuk kam
dëgjuar testeve njësi dhe unë nuk e kujdesit
në lidhje me grafikët rreth njësi teste gjobë ok
ato të tjera do të thonë në rregull unë e di se si për të
Si për të analizuar rezultatet e testimit njësi che
me Jenkins kjo është e mirë dhe ai është i lumtur
por ai harroi se ka për shembull
Kodi mbulimi si dhe kështu që do të jetë
e madhe për të siguruar që që ju mund të
abstract larg nga zhvilluesi i saj dhe ju
nuk kërkojnë një zhvillues për të konfiguruar
Jenkins ai mund të marrë një vështrim në atë
nuk ka problem, por në thelb është më mirë të
sigurojnë për atë apo të saj unë mendoj se është
rëndësishme për të marrë shërbimet dhe drejtimin
vërtetë shpejt kështu që nuk nuk do të ndërtojë të gjithë
karakteristikat që ju mendoni se janë
rëndësishme ose të dobishme, por të fillojë me
më e rëndësishme dhe të sigurojë që
Kërkesat për të ndryshuar me kalimin e kohës mmm
ata të ndryshojnë shumë shpesh më shpesh dhe
ju më mirë të përgatisë veten për këtë dhe
Mendoj përgatitjen më të mirë për
ndryshimit të kërkesave është që të automate si
më shumë të jetë e mundur dhe të automatizimit të thotë ok
Unë jam i përdorur ansible përdorimi kukulla kuzhinier
çdo gjë që ju duhet të bëni serverin tuaj
konfigurimit por nuk ndalet atje
sepse për shembull, të marrë zë të lartë ofron një
API ishin të gjithë projektet con mund të jetë
konfiguruar programuar kështu që nuk ka
nuk ka nevojë për të shkuar nëpër parametrat e
disa qindra projekte dhe kërkojnë dhe
dhe anëtarësimit ndrysho grup apo redaktoni grepa
ose diçka të tillë që mund të jetë
automatizuar larg dhe ajo duhet të jetë
mënyrë të automatizuar
tjetër gjë është nëse ju jeni duke përdorur Jenkins
ka projekte si e shtënë Jenkins
ndërtues Unë nuk e di nëse kjo është në qoftë se njerëzit
e di se, por unë mendoj se është mjaft e dobishme
sepse ne kemi disa unë nuk jam gati
mijë kontrolluar dyqanet dhe ndryshimin
pjesë e vetme e punës na nje kërkon
minuta bëjë këtë me dorë dhe ju mund të
have fun për dy javët e ardhshme më shumë nëse
ju jeni duke përdorur sërë përdorur Jenkins të sigurt
ju kurrë nuk prek ndërfaqe configure
e tij me përjashtim të testimit të qartë dhe të
pika e fundit është më mirë të zgjidhni
mjete mençuri
kemi filluar me një tjetër depo
server dhe pa Matchup shumë shumë
vlerësimi, sepse kemi menduar rregull ne kemi
njohur atë nga e kaluara dhe kjo është ok të saj
bën punën e tij, por ne kemi goditur kufizimet
mjaft shpejt dhe në fakt, kur ju
të ndërtuar një tubacion të tillë integrimet vijnë
me kalimin e kohës dhe ju mendoni se kjo është në rregull
vetëm një merr lënduar në atyre një
Debian depo server nuk mund të jetë
e vështirë për të shqyej atë deri por në fakt nëse
ka pesë shërbime të tjera që
varet nga ajo dhe disi të integrohen me
ajo është e marrë ajo merr ndërlikuar
ok kështu që kjo është ajo prej fjalimit tim ju falenderoj
shumë për të dëgjuar
në qoftë se ju keni ndonjë pyetje
ju mund të pyesni ata informator tyre katër
minuta ose ju mund të gjeni kontaktin
detaje në lidhje me faqen time
Ne rregull, faleminderit
po të lutem
shikoni më poshtë i kërkuar për të pyetur
mënjanë nga këto mjete janë zhvilluesi
ka ndonjë pjesë të tjera të softuerit të lirë
për t'u përdorur nga për aspekte tona të tjera të
biznesi juaj si thelbin e kontabilitetit
marrëdhëniet klient ndoshta apo projekt
menaxhimit pyetje e shkëlqyer
ne jemi duke emigrojnë larg nga një
Planifikimi i pronarit të burimeve ndërmarrje
sistem për një software të lirë është një
quajtur Triton Unë nuk e di nëse ju nëse ju
e di se e drejta në do të jetë të paktën
mjet i zgjedhur për ne tani unë mendoj
Unë nuk jam i sigurt unë mendoj se ajo që quhet e re
shëndetësor që është ndërtuar mbi provuar në mënyrë
ju mund të dëshironi të shikoni për një shëndet të re
për të marrë popull dhe të kenë një vështrim në atë që ishte
i mundshëm
po ju lutem kam nevojë për prezantimin dhe
shqyrtojë disa unifikuar të modelit bronkial
edukuar diçka si ajo për lloj
se ne kemi një ne kemi një bronkial
modeluar po dhe ajo është e bazuar në lirim
emrat brenda vendit kështu që është ai që i
paraqitur këtu në fakt është mjaft e një
minuta një fide kemi HARD pakufizuar
për të shpjeguar
kështu që në thelb ne kemi kemi njoftime
çdo disa vjet, ose nuk mund të lëshojë është
çdo disa vjet që nga që kanë emra
dhe nën këtë emër kemi lëshuar
degë dhe ne kemi zhvillim
degë dhe ne kemi degë paketimit
dhe të gjitha llojet e gjëra ashtu po bëjmë
dhe në qoftë se ju jeni të interesuar të vijnë tek unë
më pas dhe unë do të shpjegoj në detaje
ty
yep mirëpritur
po ju lutem po si mund të merren me
si edhe të ketë qenë një mësues i vërtetë e vjetër
si tri javë i vjetër
do të përpiqet për të integruar atë me banda
lëshuar si javore apo thjesht pëlqen të përpiqet të
bashkojë këto degët e vjetra lirimin e re
e cila përmban më shumë e vendosura nga unik
në mënyrë dhe të cilat mund të shkaktojnë të tjera
lloj kuti
ok kështu që pyetja është kur ne kur ne
kanë degë të tilla të zhvillimit të gjata se
ne përdorim dhe pastaj ne do të paketohen
veç e veç nëse ne bashkojë ata prapa
dhe në të vërtetë po bëjmë ne në thelb
rebase kështu që çdo gjë godet zhvillimin
Dega nuk ka rëndësi për ne, kështu që ne r
ka shumë shumë komisione që janë
vetëm duke punuar gjëra të progresit si kjo
dhe një herë ata të kthehet për të zotëruar apo për të
Dega release ata janë zakonisht shtypur
në kryen logjike me e duhur të kryer
mesazhet dhe pastaj të gjithë tubacioni është
rindërtuar ose software është rindërtuar në mënyrë
atë që ne nuk e bëjmë është që ne nuk do të marrë
paketa zhvillimi Debian që goditi një
zhvillimi depo dhe të lëvizin atë në
depo e paqëndrueshme ose të qëndrueshme deri ne
sigurohuni që të gjithë ndërton në fakt përdorin
rruga me njoftime në atje deri ne
nuk marrin paketa binare Debian për
shurdhër për çdo gjë që ne të gjithë ne gjithmonë
rindërtuar lloj stuff
Ne rregull

Share this subtitle


Description

This talk will cover how to power the development infrastructure of a small (non-cloud) company using free software. I present the goals and our requirements for the infrastructure and dig into some interesting parts, including: * Using a free software pipeline to get from code to the final product. * Discuss the use of free software alternatives to proprietary solutions. * Why the work on infrastructure is never finished. * Lessons learned