Subtitles for Lunch-N-Net | Ep 11 (S2): "The One About Autism and Developmental Delays"

  Pause sub
Го поздравувам за уште една епизода од luncheonette со Лори dat
кој е направен
и јас сум навистина возбуден за да ви донесе оваа епизода Aline
развојот одложувања
и деца со аутизам ние сме го доби експерт во оваа област и кои вршат десет
gilliardi
и тој го има со u_s_ во центарот за аутизам и сродни хендикеп
но прво од сите во добив неколку најава сакав да поминат со
ќе
објавено на нашите клучни стр сум Флорида веб имаме неодамнешното видео од живо
настан кој ние го сторивме јуни дванаесеттиот тоа е секретар Вилкинсон тој зборува за нас
во врска со законодавството за згрижување редизајн и имплементација така и за
оние од вас кои не беа во можност да се приклучат на летот тој ден се надевам дека ти си ќе биде
во можност да се провери ова има некои големи информации и прекрасни вести за
систем за заштита на децата па се погледне во тоа
второто имавме прекрасно задоволство да одат на државата згрижувачки Флорида
посвоителите велат ciation конференцијата во Орландо што е голема време и рекорд
бројот на згрижувачки родители беа во можност да присуствуваат на
ние ќе се обидеме да го објавам наскоро на нашата веб страница
видеа на работилниците дека бевме во можност да ги преземе своите па задржи вашето око
на веб-страницата, исто така, на нашата страница на страница и ние ќе објавам кога кога
ние сме во можност да се стави оние толку ух ... се надеваме дека ќе можат да уживаат во тоа и да добијат многу
голема информации од некои прекрасни звучници кои сме во можност да присуствуваат на
работилница
и последно, но не и најмалку важно прекрасна вест дека сме толку возбудени да го споделам со
ќе гувернер Рик Скот потпиша законот проширување згрижувачки нега дваесет еден и
ова е нешто што ние сме биле работат со години тука ух ... на
продолжување на програмата за нега која почнува јануари првиот 2014
се нарекува мојата иднина мојот избор, бидејќи можете да изберете
е дали или не тие сакаат да учествуваат
се додека тие ги исполнуваат условите како што се во училиште или тие може да работат
да донесе одлука за животната средина додека прима емоционална финансиски
поддржува да ви помогне да успее патот за независните и aftercare се уште
достапен
шема на приливот веб-сајт со повеќе информации се испратени токму овде во
епизода ресурси за да ги разгледаме во тоа
и Ш ... ние ќе отидеме да ви донесат повеќе информации за тоа како станува
достапен
добро
сега без понатамошно ado ко
јас би се запознаам со вас треба десет
Ви благодарам што ни се придружи и да ви се заблагодарам што ме
добредојде ви се заблагодарам што дојдовте
Значи прво на сите јас она што сакав да го споделам со вас е
имавме многу бара и ме пушти само осумдесет гледачи таму
Ви благодарам за испраќање на вашите барања и токму затоа ние сме тука
за да може да донесе до вас говорници и презентери се одговори на
прашања кои се однесуваат на деца во вашиот дом
и знам дека многу луѓе кои имаат барање за
на развојот одложувања и и и седна на како што објаснив да викне, тогаш знаете
Јас спонзорирана родители немаме на партиционираш корист пати во историјата
на децата кои доаѓаат во домот
па може да се зборува на нашите гледачи малку за тоа може да биде како тие би можеле да
признае развојот одложувања, а можеби и се прави разлика што може да биде разликата
меѓу
Трон се поврзани одложувања или знаеш можеби работите само поради нивното минато
и може да биде вистински потенцијал за аутизам
има голем број на различни видови на развојните одложувања на некои од тие
одложувања може да биде
јазик
база
Детето не е или
експресивен изразување на себеси како што обично би
во нормална ситуација
тие исто така може да бидат
моторни одложувања прилагодливи за социјална
видови на одложувања или тие би можеле да бидат дел од кластерот како ќе ја видиш
во согласност со аутизам
генералниот изглед ветувајќи навистина kinda даде
млади деца
Ух ... една недела
за две недели време навистина kinda аклиматизирам премногу
нови средини com како дом за згрижување пред
заклучоци Пит ron за
нивното однесување
за нивните социјални вештини
на навистина само вид на давање на ОН можност за детето да ја совлада
новата средина, како и старателите
како и за старателите
да ги научат децата
оние кои се надвор од пожарот може
постојат уште еднаш тоа е само еден прозорец на време, но, генерално, една недела до две недели
веројатно е доволно време за две може да ви даде дека вашето дете можност да
до Ш ...
навикнати на тоа
дека новиот дом на животната средина
со аутизам
посебно
г загриженост може да биде многу, многу различни аутизмот е
комплекс невролошки
нарушување што влијае на способноста на детето да не сакаат да комуницираат
исто така, се однесуваат на социјално интеракција со надворешниот свет
таму е исто така на хартија за неговата служба
во врска со повторливо однесување
па имате оваа група на карактеристики кои се
Ух ...
се во согласност со надвор со овој одреден инвалидитет
и ДОМ
ниво на интензитет навистина може да се разликуваат од продавница до советот повторно тоа е тоа е
многу тешко
tutti standout многу пати
нема да се добие таа информација првично како што рече ти многу пати кога
деца во странство
врз домови згрижувачки грижа има
трудот ... понекогаш тоа може да биде цела ситуација на криза
тој честопати немаат пристап
на сите информации
Ух ... изолира
таа започнува да се
се аа малку на време, со цел за
детето да учи средини сака со нив
за згрижување деца да учат
токму она што детето ќе се претстави и со она што може да биде
области на загриженост дека треба да бидат
Ш ... им се обрати или
и евалуација или некој друг вид на се надоврзе со медицинската професија
и која носи прашање, па
Ако имав дете дојде во мојот дом и јас му верувам дека има некои
развојот одложувања прв од сите е дека ресурс кој би можел да се оди да се
дека можеби ќе се добие нашите мозоци мислам возраст со пресвртница во развојот, така
Да речеме дека јас се стави крај
Ух ... ух ...
дванаесет месеци годишно дете
а можеби и тие го правиш некои работи кои мислам дека можеби на целта, но нешто не е во
одложен постои некое место дека треба да одам да се погледне и да каже ова не е во ред
во рамките на нормалата, а особено еврејско оглед на вашата позадина, но тогаш сега
Откако ќе се најде надвор од Ш ... и има сигурно возраст
Можеби и ние треба да се како понатамошна евалуација
и еден и има многу ух ... листи и прашалници можам или
навистина се обезбеди
посвоители со
образование
Ух ... за себе
како и на објективен начин да се каже kinda
она што се видовите на пресвртници детето веќе има постигнато, како и со
очекување е имот кој тие се
таму на следното ниво на развој
овие видови на листи за проверка се вклучат во возрасти во фази прашалник кој се
е лесно достапен тој има верзии на интернет
бидејќи на ресурси во заедницата, кој исто така го користи ова како
стандард скрининг алатка
родителите и старателите на згрижувачки родители
трудот ... измери каде што детето може да падне
трудот ... уште еден ресурс на
генерално низ државата
трудот ... има некој вид на
развојна скрининг лице
Ух ... во
различни градови низ целата држава
urinals HILLSBOROUGH округот саеми
на месечни скрининг развој, со кој се појавува на месечна основа и тоа
ќе ленти
Ух ... низ различни локации низ земјата во која
дете може да биде
оценува за загриженоста околу однесување
тие може да се вреднување екран околу
комуникација или социјални вештини дефицити сите оние работи кои би можеле да укажуваат на
специфични
вид на попреченост во развојот и така тие ресурси се достапни во
заедницата
четири згрижувачки родители и други ух ... старателите и давателите на услуги во
заедница
а потоа по што таму е исто така процес во место каде што
тие можат да добијат
пристап до
повеќе формални дијагностичко тестирање Ш ... тоа би ух ...
понатаму да се разјаснат каде точно се однесува на она што може да биде дијагноза
делови, така ќе се препорача можеби
рано, ако има проблем да ги носи на скрининг, а потоа во
скрининг можеби
потребните некој вид saturns
тогаш можеби го направи следниот чекор за повеќе формална евалуација на да на детето
Дали имате некои совети многу пати сум дека ние како посвоители се секогаш
во потрага по начини на кои можеме да му помогне на детето има некои
некои на ресурси или дури и некои tipster техники кои може да се каже згрижувачки
родители овие се некои од работите што можете да направите за да им помогне на тоа дете кое се
всушност, има развојни одложувања
за многу клучеви со различни видови на елементи хендикеп
конзистентност
само градење во очекувањата
многу деца мошне многу добро
како типичен развој на деца, како и оние деца со проблеми во развојот
кога тие имаат
трудот ... способноста да се предвиди што ќе се биле во животната средина
повторно ќе се вратам специфични за аутизам
да знаете победи во осумдесет и осум деца се се
сега дијагностициран со срцето на некаде околу една во осумдесет и осум Да
со цел да се на CDC
момчињата се
речиси четири пати поголема веројатност да бидат во Пакистан девојки
Една од работите кои ги
Ух ... работа со семејството работи
во рамките на нашата програма ние работиме на неговата зграда во која конзистентност, така што
на детето
може да се очекува
и знаат точно што ќе се случи првиот што ќе се случи второ, бидејќи
Ух ... многу пати влијае на попреченоста нивната способност да се навистина вид на
процес
што ќе се случи во каузата име е
дека стресот
кој предизвикува плати
однесување однесувањето Аксел и творец фустан кошула Raha испрати уплашени, така што
носи
вистински
обично за развој на знаци кои може да бидат во транзиција преку згрижувачки семејства
систем
отиде преку некој друг вид на
на на на
нетрадиционалните вид на домашна средина
Ш ... па конзистентност е нешто што дека згрижувачките родители да
дефинитивно се направи да се зборува за
што работи
а тоа грчкиот постоењето тоа ќе биде како preteens во вашиот ден
плевел со која беа вклучени како дури и
може да биде последици
што конзистентност и во планирањето на работи надвор оброци се сите тој вид на работа
Ш ... па како пример ќе биде рутина наутро
ако има очекување за
лекарите состаноци и работите на таа природа што на децата да научат дека
ние треба да се нагоре ние треба да се
миеш забите таму е збир на настани што треба да се случи
од страна на одредено време
а понекогаш и Ш ... особено со деца со аутизам
за очекување е јасно во својот ум, иако
плаќање за згрижување деца со оглед на играта на настава повеќе пати
дете не може да имаат способност да се процес кој ќе го задржи дека
комуникација
и така тоа може да биде Боб потребно да се создаде визија за
секвенца
на настани и визуелно
е ух ... некои orch е силен начин да се комуницира
трудот ... со без деца на аутизам спектар и така
многу пати ние ги охрабруваме
семејства кои ќе се откажат од работа со
до Ш ...
преглед
визуелно токму она што за очекување е во знак на поддршка на оние комуникации
трудот ... визуелно како и пурпурните
син
некои од вербални инструкции на
едноставно не се ефикасни во однос на
од Ш ...
да се задржи реагира како родителите на згрижувачки семејства
или други даватели на нега на Мајкл
и јас може да се види каде што
може да создаде вознемиреност, бидејќи родителот може да мислам дека детето е
намерно не ги слушаат може да биде
смета однесувањето често кога тоа е навистина за обработка на
проблем
многу работа, тоа е, исто така,
Ух ... еден од домот се карактеристики на аутизмот е недостатокот на
контакт со очи и така ова може да биде проблематична во згрижувачко
дома, како и е трудот ...
негира контакт е еден од оние индикатори кои
што го слушате мене и јас сум слушање на вас
Честопати само партиски
на овој многу непријатно за нив да се тврди дека контактирале дека јас контакт
и надолу
но тие се многу процес и она што е кажано за нив тие се уште може да се стави
на следниве carryout
инструкциите кои тие ги даде толку
Ух ... назад кон мојот прв коментар за само вид на учење
детето како процес на учење, кои мора да се случи посебно со
со деца со аутизам
па може да ни се објасни малку за овој спектар бидејќи слушаме ова
терминот спектрометар
и AIT точно не разбираат што значи други тогаш
Мислам дека тоа значи која е млекарници осум ух ...
луѓе во различни фази претпоставувам дека е како ќе се погледне во него
со аутизам
може да се објасни тест знаеш што значи тоа и како тоа ќе влијае на нас во
што мислиме за спектарот на аутизмот има ух ... повеќе
дијагноза тестирани под
чадорот на видови на ух ... на спектарот и така под капата
на аутизам спектар на нарушувања
е ух ... стапки нарушување
детството распадна нарушување
има произведено овој ред
аутизам
и первазивно развојно нарушување
поинаку не е определено
така што сите од овие дијагноза под чадорот и дека тие имаат
заеднички и дека
таму е овој типичен модел
на развој
до околу дваесет и четири месеци од осумнаесет дваесет и четири месеци на возраст
а потоа од некоја непозната причина
има пад ѕвезда
се справува со развојните вештини
па дете кое некогаш беше зборува
одење
социјално поврзани со родителите старателите
непозната причина, не знаеме точно што е цената на аутизмот
но постои остар пад и така
комуникациските вештини се многу ограничени или
па еден ден таму
Вашиот тие се однесуваат како на техничко две-годишен, а потоа
Ух ... во брзо си ти што зборуваш
Estar пад брзо тие може да се врати за да не може да зборува, а не
време, па тоа може да биде
точка акутен во однос на на на почетокот на маската на на на карактеристики
и така
повторно не знаеме што точно го предизвикува
но, ух ...
има само оваа фаза многу
со помош на почетокот
намалување на развојот на вештини кои процесот
низ животот и така
бил дете е дијагностициран со аутизам нивните влијание на некое ниво
низ нивната сопруга став на оние
симптоми
може да изгледа многу поинаку
но знаци се уште се таму
кога зборуваме за спектарот на дијагноза
Ух ... ние, исто така, треба да се разговара за интензитетот интензитет ниво во кој
карактеристики се присутни
може да има дете кое
Ух ... е во состојба да управуваат со своето однесување може да има некои комуникација во место
некои функционални вештини
на воените, од друга страна може да има дете кое е многу, многу
Ух ...
потресена од социјални ситуации
ух ... не може да имаат вештини за комуникација на сите
и може да има во собата на
нарушеното однесување кои се фер многу интензивна во овие однесувања може да биде
личен интерес во природата, каде што имаат дете кое
благодарение таму главата
освен на кожата или некој друг дел од телото на некој вид на авто повредени
однесување како одговор на
она што и јас може да
може да сметаат дека е како што нормално избирање на социјалната средина
Ух ... нивните одговори на атипична во нормала
на стимули за животната средина сметка може да има катастрофа интензивна негативни
одговор на
телефонот ѕвони на пример, бидејќи се работи за
начинот на кој нивните умови се процесира влез е толку различен од начинот на кој што
и јас би
што ги предизвикува толку многу стрес дека тие си имаат
знаеш тие тешко време да го обработи добри одговори многу интензивна
одземеш тоа е интересно
па што е тоа што таму е дека
Ш ... има и почнува таму
душата лилјаци и не знаеш кога ќе се зборува за тоа време донесе
па тоа е вид на аутизам, она што за некои од овие други тежина нарушувања
со карактеристиките на другите нарушувања биде малку поинаква
можеби малку помалку интензивно се поинтензивни во различни области
аутизам има некои сличности со некои од видовите на на нарушувања
повторно, со цел за да им се даде дијагноза мора да постои таа област на
загриженост
на социјалните вештини
во комуникација, како и повторливо однесување
Ух ... со други видови на ух ...
услови не може да биде интензитетот
на предизвикот на однесување
но еден од друг сета вештина или вештина специфични области
тоа само зависи од
точка на таа одредена дијагноза, која ќе биде во споредба со
многу од нашите деца со аутизам
да коегзистираат осумдесет HP за пример, и така може да го обвинија многу
хипер
поврзување навистина
доаѓаат, бидејќи од најпознатите вознемирувачки жив таму неможноста да се
до Ш ... да се обрне внимание
се регулатива се само-регулира повеќето видови на работи иако
тие работи, исто така може да коегзистираат со аутизам, па тоа е само многу сложен комп
можете исто така може да коегзистираат здравствени состојби
кои би можеле да ја влошат
еден од овие знаци и симптоми на аутизмот
како дијабетес или
астма или некој друг вид на на на ух ... хронична здравствена состојба и така
тоа го прави торба пропушти
ова Ш ... дека многу покомплексна право
би рекле ако постојат заеднички
и идеален временска рамка за
треба да ги оцени нејзината знаеш како постапил како заблагодарувајќи
совршено време за да го фатат сте забележале само за да дознае yast Мислам дека постои
било какви прашања,
одам на евалуација, а потоа започнете ana за планот
има уште многу непознати
околу дијагноза на аутизмот
глупо во голем број на истражувања
тие се спроведуваат околу бидејќи околу третмани и сите оние работи
Една од работите што го знаеме е дека
рана интервенција
значително го подобрува исходот
па ние зборуваме за резултати се зборува за можноста за поместување
независни
можноста за
развој на јазикот можноста за одржување на работа во овие видови на нештата
на стекнување на грижа за себе
неквалификувани така
кои претходно дека
Ух ... дете може да се поврзам
соодветно ух ... скрининг дијагностика и интервенција
тоа е nificantly влијанија
резултатите на грбот и така јас би рекол штом како загрижува
надоврзе со вашиот педијатар
Ш ... ако не сте добивање на одговори кои сте во потрага за
со вашиот педијатар истражени опција за на второ мислење
рачна работа
повторно има многу ресурси тука на Универзитетот
, ако имаш проблеми
Ајова, кога зборувам во куќата на мајка ми и имаш ух ... инстинкт
кој ви кажува нешто
не е сосема во ред со вашето дете кога тој зборува за вас да ви
слушам дека и така
се случува дека еден чекор понатаму
околу да се дијагностицира дете
од Ш ...
од воз врзан со професионална квалификувани да
да се погледне на карактеристики и во согласност со аутизам
на овие многу, многу важно и почетокот да го направите тоа
продолжи значително да се подобри резултати
на грбот и така цел на неделата обично ќе CV
Ух ... синови претпоставки за 18-20
четири месеци возраст
тоа во овој прозорец што е можно поблиску
за тоа време ќе почнат да се види
Ух ... некои од карактеристиките е многу важно
да се надоврзе или со ух ...
педијатар развој
минералог
вашиот говор патолог кој било од овие луѓе ќе бидат квалификувани да ви даде
некои дополнителни информации, како и да обезбеди
информации околу дијагностика и Ш ... јас сигурно може да ви обезбедува со некои
други
Ух ... заедница-базирани ресурси дека семејството на страна
може да добијат пристап до дијагностика направено како и Ш ... скрининг развојот
сега ќе биде прекрасно, ако можеме да ја објавите овие средства, токму тука
на шоуто, а потоа нашите гледачи ќе биде во можност за пристап до таа ќе биде одличен
трудот ... Друго прашање што имав за да се однесува на вид на очекувањата на
временската рамка за трудот ... па ако тие се борат забележав некои предизвици и јас отидов во мојата
педијатар нормално колку долго е на процесот на евалуација, а потоа во
дијагноза, а потоа ќе се разбере почеток претпоставувам само почеток на патувањето на
составува план да им помогне на ова дете
дрвја се толку различни
тоа навистина не многу
па дури и некои од најпознатите обучени луѓе
во областа на пречки во развојот
понекогаш се спремна да даде дијагноза
а тоа е artisanal туку некој друг вид на Агнес, освен ако не е јасно
а понекогаш и тоа би можело да биде оправдано
да се чека
Ух ...
три до шест месеци
пред
со оглед на формална дијагноза на
понекогаш сакате да се чека за некои од оние другите очекувања на развој на
да може да се очекува, а потоа
Ух ... дијагнозата станува многу јасно
во однос на време во исполнување
Ако родителите посвоители заштита
добива да се види педијатар во навремено
Јас крварат
проценка
не подолг од еден месец
да се добие во
на формална евалуација
Ух ... за скрининг
и следење се иницирани некои од нашите ух ...
државна мандат програми како
Ух ... u_s_s_ на претходните чекори програма имаат четириесет и пет
ден прозорец па така рекле дека сте имале дете кое беше
Ух ... две години
Ух ... имаше загриженост и развојни загриженост
од времето кога
Загриженоста е израснат во
и згрижување всушност може да го прави тој телефонски повик
на на часовникот почнува да се земе некои од четириесет и пет
ден прозорецот пресврт за таа работа
да биде вредност бројат и или да го
ресурси стр
во место, па можеби тоа е говорот и јазикот евалуација
Можеби тоа е во секој случај функционална процена брада со аналитичарот на однесувањето на
некој вид
па некои извор мора да биде
Ух ... имплементирано препорачува во рамките на
четириесет и пет дена
прозорецот и тоа е причината зошто јас го велам за 30-45 дена е навистина вид на
реална временска рамка
да влезат во
Ух ... некои од типот на дијагностички ух ...
ситуација во нив
препораки VP утврдени
услуги ух ... семејства се поврзани услуги
во ред, се очекува да се знае, бидејќи некои
тоа ќе биде проблем да знаете да се чека премногу долго
Ти знаеш дека јас не сум сигурен дека она што ние треба да се прави во тежина повикува на многу
Покрај тоа
вознемиреност
компликации си стана себе
тие проблеми, но
30-45 дена ми се чини дека се е
е реална
Дали имате било какви други информации кои би сакале да
знаеш направи нашите гледачи свесни за сродни да знаете кои се занимаваат со
деца со аутизам пресуди дека системот на здравствена заштита како и за храна за пред
вашиот гледачите навистина да вид на се на разбирање на системот за грижа за
пречки во развојот
низ државата оди
дека постои ух ... претходните чекори програма
трудот ... низ државата и така
ако детето е на возраст под три
и кај вас се однесува на развојот за тоа дете
тие имаат право да
за оценување на развојот
и следење
и така
како додека тие се под три години тие можат да имаат пристап до нив
кои особено им служи па постои загриженост за
говорот и јазикот
однесување
Самопомош вештини
било која од овие типови на проблеми во развојот
тие можат да добијат формална
евалуација и следење, па со Сум згрижувачки контакт родител рано чекори
си во ред одлично и дека оваа информација е на интернет, јас само може да ух ...
локално тука
бројот е осум едно три
девет седум четири
нула шест нула
низ државата повторно, ако се
оди на пребарување на интернет
претходните чекори
трудот ... порано програма
Ќе ти се јавам локалната мрежа FAMILY RESOURCE тие треба да бидат малку
поврзување
со вашата локална објави својата програма
и дека ќе биде првиот чекор
четири години
деца на возраст под три и тие мислат дека тие ќе се земе дека
освен тоа барање од родителите и да престане тоа не треба да доаѓаат од
и агенција или било кој друг може да има занимава со тоа кој може да даде согласност, но
ако нивните календари и згрижување и Ш ...
има за случајот и тој вид на работа
овие видови на откажување може да се работи преку кои нема да се тука
способноста за тоа дете да се оценува ух ... во тој четириесет и пет
ден прозорецот време
исто така чиста трудот ... во u_s_ на локалните во Hillsborough округот
ние, исто така, имаат ух ... дијагностички клиника, како и за деца кои веќе може да биде
во училиште
училиште поставеност веќе тоа е
трудот ... ледените клиника
трудот ... и мора да се поврзани со таа клиника вашиот u_s_f_ бројот е
девет седум четири
нула девет
шест осум
амортизираат дисциплинирани, и кои сакаат
дека ДОМ
ќе им даде на семејството
Ух ... дијагноза на аутизмот
за дијагноза на некој друг вид на попреченост во развојот
и дека едно од средствата зборував за почетокот на советот во раното детство
исто така, обезбедува месечни скрининг развојот
е дека националната агенција com локалната агенција локален економски постои
скрининг лице
низ државата, тоа би можело да биде прикачен
можеби главата да ја стартувам програмата или другите центри за згрижување на ресурси
за некој вид на изгледа
од Ш ... скрининг лице во вашето локално подрачје ако имате во некои од овие
првичната загриженост и Ш ...
знаете само ух ...
само да биде информиран
Понеделник Нема е
ресурсите нашата комплетна
но постојат некои работи, не можам а да
Cunha поставите на некои од нашите згрижувачки семејства во вистинската насока
и Ш ...
се осигура дека нашите деца во системот на згрижување се добие она што тие треба
И да добијат соодветна дијагноза ми се чини дека е топло
и ви благодарам за оваа информација ќе отидеме Берген на постер com вашиот
информации, како и поради
имаш некои прекрасни ресурси за обука со картичка, така Ние ќе пост
назад и тука и помина
дека ние сме гледачите да пристапите до ова ќе го продаде десет
сте биле прекрасен извор на информации и мислам дека нашите гледачи се
случува да се добие многу од него и јас го ценат рака
и вашето време доаѓаат овде да го направиме ова интервју преземање на толку тој учи
посвоители се надевам дека имате само биле во можност да се добие многу информации
и беа во можност да допрат и да се вашите деца ух ... на проекции и
помош на кои им се потребни со нивните развојни одложувања и Му благодарам
што ни се придруживте за уште една епизода во врска со luncheonette Флорида
мразам би сакале да ги охрабри како и секогаш да ни ги испратите вашите барања во вашата
Прашања вашите предлози за теми, можете или да ги испрати до нас на на
срце знаеш адреса
или можете да отидете на таа страница се соочуваат со книга и постер барање на помладиот
предлози Вашите коментари сакаме да се слушне од тебе и повторно тоа е причината зошто ние сме
тука е да ви донесе оваа вредни информации што ви помага секој ден да се
се грижи за децата во нега ние ви се заблагодарам за тоа што го прават
повторно Ви благодариме за приклучувањето денес Ви благодариме повторно го продаде десет за оваа информација
и ќе се гледаме следниот пат

Share this subtitle


Description

http://www.Lunch-N-Net.com

On Episode 11 of Lunch-N-Net Season 2, Shelton Gilyard, from the Center of Autism and Related Disabilities, joins Lora to speak about children with Autism and other developmental delays. Insights into the disorders and tips on how to help children diagnosed with them are all discussed in this episode.

Get a Certificate of Participation for watching Lunch-N-Net episodes this season!

SHOW DESCRIPTION:
From the creators of Just in Time Training, www.qpiflorida.com, comes a new interactive web resource. Lunch-N-Net is a 30-minute webshow dedicated to inform and entertain child caregivers. Each episode will have a special guest to highlight popular topics and answer viewer questions. Lunch-N-Net is sure to make the most of your lunch hour. Hosted by Just In Time Training's Lora Diaz.

Tune-in to on http://www.Lunch-N-Net.com.