Subtitles for Laboratory Aids In Diagnosis - Part II

2,204   5   0  
  Pause sub
ngabagéakeun ka University of Michigan runtuyan kedokteran gigi podcast promosi lisan
palayanan Kaséhatan
sakuliah dunya
miss bakal kaasup volley kahiji
getih lengkep cacah nu count getih lengkep
diwangun ku hiji trombosit terminasi nu
jeung diferensial nu cacah sél getih bodas
dina poé modern loba laboratorium jadi terminations anu dipigawé ku automation
atawa ku cara maké alat éléktronik nu count sél beureum jeung count sél bodas
anu dipigawé
loba instansi dina warna counter hiji alat éléktronik pikeun nyieun ieu
jenis tenang
warna Connor nangtukeun jumlah jeung ukuran partikel
ditunda dina elector cairan conductive listrik
count sél dipigawé ku forcing a gantung sél
di éléktrolit ka ngalir ngaliwatan aperture leutik ngabogaan di kuliah amherst dina
dina unggal sisi salaku sél
dina pas ngaliwatan aperture éta robah lalawanan nu
antara éléktroda miss ngahasilkeun tegangan Paul lilana jadi pondok
miss bakal parobahan dina gedena gumantung kana ukuran partikel nu
pollsters syriza terus éléktronik diskalakeun
encountered sakumaha nu ayeuna urang lalajo teknisi di laboratorium
urang nempo yén Aisyah ieu Nyiapkeun hiji specimen getih
pikeun counter Calder guna
rohangan kaluar partikel keur cacah leuwih akurat
sabab ngaliwatan aperture jeung antara éléktroda
delusion getih a moderator manéhna téh ukur hiji
kaluar kuantitas getih dina lima bet
jeung ngawanohkeun kana hiji leyuran isotonic
ieu bakal nahan sél dina kaayaan alus
manehna bakal saterusna éncér
specimen guna pikeun ngalakukeun sél getih beureum cacah a pipette seger dipaké
ka nyokot kaluar
béda via getih mah manéhna bakal ayeuna
ngabersihan kaluar mesin jeung cai nya sulingan
pastikeun teu aya partikel residual di
aperture atawa antara di éléktroda
ieu setelan mesin keur dorongan nu
bakal ngadeteksi sél getih beureum
ayeuna manéhna geus ngawanohkeun batsmen ieu kana sistem
aya server luar vakum
nu mangaruhan hiji raksa kolom
ieu dina turn draws dina kuantitas pasti
Abdi bogoh bahan suspénsi
jeung gawe dina alat switching raksa nu pas
ka saklar mesin dihurungkeun an tina cacah sél dina hiji dibikeun
jilid
nu count sél getih bodas dipigawé ku
lacing sél getih beureum Anjeun tempo di dieu
bahan diwanohkeun nu bakal ngancurkeun sél beureum
warna robah robah atra ayeuna sagala rupa nu tetep
nyaéta sél getih bodas mesin ieu reset
pikeun dorongan nu maranéhanana geus bangbarung nu bakal
ngadeteksi partikel leuwih badag sabab ngaliwatan aperture nu
ngabersihan deui jeung material ieu diwanohkeun ka sistem
sakali deui count mimiti salaku raksa nu pas saklar
jeung di ahir count maca ieu dicokot tina
dials dina mesin
ucing zat ukuran proporsi sél dina getih
ka plasma nu Kurt zat ditangtukeun ku centrifuging pangalusna manusa
getih
jeung nambahkeun lapisan kaluar kana tilu
lapisan ieu nunjukkeun dieu dina ngagambarkeun grafis urang
pamuter luhur nyaéta plasma nu
nyusun tempat di lingkungan tina 55 persén
toons séjén Bassman dipidangkeun di dieu di konéng
di handap nu lapisan sél gelut ieu digambarkeun di héjo
sarta masih di handap nu
sél getih beureum nu dipidangkeun dina
lapisan Maroon collared normal manéhna di tingkat alus beda-beda ti 42
40 tujuh-persén sacara umum we nuju bade demonstrate metoda kapilér
a jadi zat bisa jadi terminasi
well teknisi urang mimiti mall i campur specimen anu
eta getih anti-coagulant pikeun meunangkeun dispersi alus sorangan
tuluy manehna bakal ngagambar sababaraha getih lianna kana kapilér ka
aksi kapilér draws well getih nepi ka tube jeung
cukup dicokot kana dua
ngidinan hiji hiji tekad akurat jeung layering nu mangaruhan di handap ieu
nu centrifuge tipper nu tumor
disegel jeung maranehna saeutik liat
jeung luhur kana dua tetep kabuka sarta mobil pikeun ngidinan
tekenan atmosfir pikeun ngaluyukeun salaku
centrifuging lumangsung salaku manusa pangalusna ieu disimpen kana
mesin jeung ditutupan bakal centrifuged
jeung speeder 12.000 rpm
periode tilu menit
di ahir tilu menit centrifuging
persentase skala ngageser disaluyukeun ka luhur jeung handap getih
jeung anjeun bisa nempo di dieu geus ayeuna dimana kana lapisan plasma
lapisan jeung Buffy leutik
sél beureum mana di handap sakumaha nu ayeuna urang maca dina skala
eta nunjukeun yen zat bisa pikeun pencét menit ieu tapi
ieu di lingkungan hiji 47 persén anu disusun pikeun
kalayan ngagunakeun laju netta dina film getih nu dikumpulkeun ti
kabocoran ramo volley kahiji
netta ditambahkeun ka nutupan slips
netta mangrupa
diidinan ngalir leuwih
beungeut lengkep boga slide anak ditinggalkeun di tempat keur
hiji menit terus leyuran buffering
ditambahkeun ka bahan staining
di manner ieu netta asam jeung
neutrophilic netta well
jadi dilakonan
leyuran buffering ieu ditinggalkeun di tempat periode tilu menit
mangka beungeut nyaéta luhur garis ieu dikumbah
jeung cai sulingan
aya mangka sisihkan jeung
diidinan tegalan
sanggeus maranehna teu lengkep garing maranehna bakal dipasang dina slide kaca
jeung nalungtik kaayaan immersion minyak Lanza mikroskop
jeung ieu salila prosés ieu
rupa sél bakal diitung
nu travails anyar
nyieun up jumlah panggedéna persentase pangbadagna sél getih bodas
urang nempo di dieu di handapeun mikroskop conto sunda alus teuing
polymarker kamajuan anyar nuklir ka Phil sacara ieu
anggota nu runtuyan granulocytic diturunkeun tina
sungsum tulang beureum jeung tangtu mangrupakeun garis kahiji awak jeung sélular
nahanan
kénca sagigireun makeup ti 22
40 persén di luhur count diferensial sél bodas
Limfosit dipidangkeun di dieu ditempo salaku sél mononuclear leutik
jumlah cahaya leutik sitoplasma blue kira-kira
darker inti blue fungsi Limfosit nu
pikeun ngahasilkeun antibodi biasana kapanggih ahir
dina prosés radang dina bagian mikroskopis
monosit nyieun up opat ka dalapan persén nu count sél getih bodas total
aya sél badag jeung inti ovulated single
maranéhanana geus katempo ahir taun inflammation
fungsi maranéhanana nyaéta pikeun ngabersihan nepi loka radang
aranjeunna katelah makrofag
tagihan senat-Na mangrupakeun anggota nu granular City
runtuyan diturunkeun tina sungsum tulang beureum maranéhanana geus affiliate Houston granules staining
di sitoplasma
fungsi maranéhanana nyaéta rada jelas
sanajan maranehna geus katempo hiji nomer kanaékan salila hiji alérgi
manifestasi jeung mangsa infestations parasit
baeza Phil nyaéta anggota katilu
runtuyan granulocytic eta
ngandung granules baeza keusikan staining dina sitoplasma anak
fungsi nyaeta rada jelas
ayeuna teh pikiran nu bisa ngahasilkeun Hepburn di loka inflammation
a estimasi trombosit ieu dipigawé dina dasar jadi
jumlah clumps piring a ngidinan eta nembongan dina unggal
immersion minyak ngarasa cinta mikroskop hiji nomer normal
bakal lima atawa leuwih clumps a platélét per ngarasakeun
ulin hayu urang boga loba fungsi penting
sipatna penting dina inisiasi tina mékanisme paduan suara lation
maranehna nyumbang kana retraction jeung jam jeung maranéhanana boga
a deal alus pikeun ngalakukeun jeung integritas kapilér turutan count sél beureum téh
dipigawé dina counter warna
sél beureum nu nalungtik keur ukuran warna jeung wangun salila prosés
examining noda mere
peran platélét Nyarita loba retraction ieu
nyebut saméméhna ieu bisa diuji ku
incubating Freshly dicokot getih di 37 darajat centigrade
keur periode 24 jam specimen dina
laughed nempokeun Freshly dicokot getih
sedengkeun spaceman di sisi katuhu mintonkeun
getih sanggeus geus ngadeg salila 24 jam
eta retraction tina awan jauh ti sisi di handap
katempo
aya dua studi koagulasi% uh ventures ka dokter gigi
waktu Protomen dina waktu thromboplastin parsial
waktu protrombin ukuran mékanisme clotting ekstrinsik
jeung bahan anak sedengkeun waktu thromboplastin parsial
ukuran aktivitas jeung mékanisme clotting intrinsik alat nu dipaké
di laboratorium urang nyaeta otomatis FYROM interposition koagulasi
ieu Anna alat electromechanical dirancang pikeun ngukur
sipat koagulasi a plasma atawa sérum keur dipake diagnostik jeung jeung acquire
kontrol terapi manusa
bisa padamelan pikeun kalolobaan jadi cukup elation nu ditangtukeun eta determinations
ayeuna dipake
teknisi urang bakal demonstrate pamakéan alat nu
nu otomatis ku Pat keur disimpen
jeung jumlah nu tangtu unggal agén bakal dicokot kana pipette sacara otomatis
ieu disimpen kana salah sahiji gelas fibro preheated dina alat nu
mangka sabar sacara
plasma dicokot jadi pipe bersih di
ieu dina turn ditambahkeun ka réagen jeung otomatis
mesin mimiti nyampur jeung cacah waktu
nepi ka mimiti akal jam hiji
formasi jam hiji robah lalawanan sakuliah dua
probing éléktroda jeung di ahir
periode clotting otomatis nu eureun timing nu diukur dina detik intensif
detik
ditémbongkeun saperti dieu timing dina hiji ieu
22 titik 0 detik
Kuring percaya nu dua puluh 2,5 detik
di laju nu mana wae nu eta ngagambarkeun hiji abnormal
atawa test abnormally lila di handap ieu
maranehna teknisi wipes tina
éléktroda jeung alat geus siap mangka pikeun
tes saterusna sarua
mesin di setélan sarua dipaké a
keur waktu thromboplastin parsial salaku pikeun
froth waktu Rahman tilu agén kumaha nu beda keur beda ieu
kateguhan
alat nu dipaké pikeun ngalakonan tekad hémoglobin salaku cukup
summers jeung colorimeter photoelectric jeung make alat ieu
sakabeh getih ditambahkeun ka sanyawa sianida ngarobah ka cyano papanggih
hémoglobin
teknisi urang ayeuna bakal demonstrate pamakéan alat nu
kahiji sakabeh alat anu calibrated ku ngagunakeun kosong
diwangun bar réagen di test a ngalakukeun
calibration dipigawé ku netepkeun
dial puseur di midpoint bari nu dialers calibrated dina
0 nu
specimen kanyahoan terus disimpen di hareup sél photoelectric
jeung dialers calibrated ngahurungkeun terus nepi ka
nu dial puseur ieu dibawa deui ka midpoint nu
maca final dicokot nepi dicokot ti dial calibrated
jeung ku cara ngalikeun ieu jeung
faktor pikeun ngarobah ka gram per 100 cc di sakabeh getih
tekad hémoglobin téh réngsé
studi Umum dipaké utamana pikeun idéntifikasi jeung
organisme jeung nangtukeun efektivitas geus antibiotik
téhnik nu disebut ogé uji sensitipitas antibiotik
nu netta gram dipaké pikeun saharita
idéntifikasi kungsi specimen nyerah dina slide kaca
keur staining ieu teknik gentian Violet
gram mah terus alkohol
an Safran an dipaké dina turn
teknisi urang bade demonstrate nu
téhnik staining gram munggaran sadaya manehna bakal panawaran
Violet gentian ka beungeut slide
pikeun 30 detik
di handap ieu manéhna bakal nyabut
rente netta kaleuwihan
cai jeung indit ka
tambahan réagen gram saterusna hi Adam
leyuran ieu ditinggalkeun di tempat keur tilu puluh detik oge
mangka anjeun deui aksés nu
material staining ieu rinsed of tuluy maranehna
slide ieu diberesihan jeung alkohol nya
jeung deui dikumbah
sarta pamustunganana nu Safran jeung leyuran diterapkeun
pikeun netta final
deui ieu
ditinggalkeun di tempat keur tilu puluh detik jeung
di ahir periode nu aksés nu
ieu dikumbah off slide ieu blotted
jeung garing sarta terus
siap nempo dina teknisi béntang mikroskop bakal demonstrate nu
carana ngokolakeun
nu swabbed nu nyerah keur culturing
sanggeus flaming dua manéhna ngaluarkeun nu bakal naha Aku
jeung smears survey permukaan
getih piring auger guna
ngadistribusikaeun bahan leuwih merata
manéhna gé nyokot loop kawat anu geus sterilized saméméhna jeung
salajengna bakal ngadistribusikaeun ka
bahan kira-kira tempat irv permukaan
piring terus incubated periode 24 ka 48 jam
dina salah sahiji sir dimaénkeun lamun sababaraha dimaénkeun sir dipigawé
antibiotik ka desks bisa ditempatkeun dina zona inhibisi
bisa ditangtukeun sanggeus 24 jam
dina pesawat dimaénkeun
ka koloni organisme bisa dicirikeun
anu dileungitkeun keur gram staining sarta salajengna
ujian microscopically salaku conto
sensitipitas antibiotik tes di dieu urang boga
ka desks Malta nu impregnated jeung
dalapan antibiotik beda jeung maranehna Ténjokeun varying
salaku owns hiji inovasi Anjeun bakal aya bewara hiji dina mark katuhu P
ieu pénisilin ieu duanana staf
inféksi dipidangkeun dina nyaho pelat ieu
hiji anu keur dipidangkeun ayeuna nyaeta
peka pénisilin salaku nunjukkeun ku zona jelas kira-kira piring
aya di sabudeureun meja jeung dina kasus ieu
staf nu merhatikeun
atawa tahan ka pénisilin aksi saprak aya zona inhibisi
mintonkeun
manéhna poék jeung Italia McCann urang bisa tumuwuh a
leutik dina jalan sob auger glukosa ieu mangrupa
conto alus boga koloni Candida ngembang dina hiji plato Petri
plated kaluar ieu saab jalan agar glukosa
séjén maénkeun ka
urang tempo dieu ti hiji tikoro ka
budaya jeung nembongkeun sebaran Nov
organisme staf streptococci
jeung make bagian scopic macro- nembongan dina Alice sacara ngawengku
tes biokimia kualitatif basajan ngagunakeun disusun komersil test strips
teknisi urang bade demonstrate kahiji
anjeun ngalayanan tape test kalungguhan nu dipaké pikeun alus ngabalukarkeun tekad dina
jambangan
biasana ieu dipigawé dina sampel cikiih random
dina kasangka diabetik manehna bakal ngaleupaskeun nyangkokkeun sabagian tape ti wadahna
jeung diselapkeun kana
tube test ngandung yearned ti
disangka sabar sanggeus paparan ringkes
robah warna observasi dina poe test
jeung eta dibandingkeun jeung kode warna
dina wadah tape test salaku urang bisa nempo ti babandinganana urang
tes de warna parobahan Pez
jeung approximates nu Mon ngabalukarkeun alus dina earned tempat antara
maranehna meunang deukeut di dua ditambah tingkat lab batang nu dijieun ku
hal kaulinan pausahaan bisa dipaké pikeun uji sababaraha
kumaha maranéhanana earn kaasup determinations kualitatif pikeun getih
Billy Ruben nada konci glukosa
jeung protéin teknisi urang geus disimpen test a
atawa Labs kontol dina sampel cikiih
exposing ka anjeun dipikawanoh pasén diabétes dieu di
sarta ayeuna ngabandingkeun tingkat glukosa dina
domba steak jeung coding warna di sisi jock nu
Anjeun bisa nempo aya sababaraha coatings warna dieu nu bakal nunjukkeun
lima wewengkon beda nu keur diuji ku strip nu
laboratorium klinis geus loba aplikasi dina diagnosis
data kudu familiarize dirina tuntas jeung koleksi jeung
specimen pikeun analisis laboratorium
nu mana wae nu kudu familiarize dirina ogé jeung ngolah tina specimen dina
laboratorium
ku kituna manéhna bisa napsirkeun kasalahan salaku kamungkinan hiji
lamun laporan laboratorium teu cocog paripolah klinis nu lieur
Anjeun geus dengekeun
Michigan Sakola Kedokteran Gigi nu dedicated ka ngarojong learning kabuka
jeung muka daya atikan
rekaman ieu dilisensikeun dina Commons Kreatif eta bisa bahannana tiasa dipaké deui dina
redistributed keur dipake nirlaba
mangga atribut bahan ka Universitas Michigan Sakola Kedokteran Gigi
jeung redistribute dina palajaran sarua pikeun inpo nu langkung lengkep ihwal kumaha ieu
séjén University Michigan Sakola rekaman Kedokteran Gigi bisa dipaké
nganjang www dad lembang di UMich
nu EDU slash putra mah

Share this subtitle


Description