Subtitles for Laboratory Aids In Diagnosis - Part II

2,204   5   0  
  Pause sub
mirëpritur në Universitetin e Miçiganit seri stomatologji podcast promovuar oral
kujdesit shëndetësor
botëror
Miss do të përfshijë breshëri parë
Gjaku i plotë numërimin numërimin e plotë e gjakut
përbëhet nga një trombociteve përfundimit
dhe diferenca numërimin e qelizave të bardha të gjakut
në ditën e moderne shumë laboratorike të jetë pushimeve janë bërë nga automatizimi
ose me anë të mjeteve elektronike numërimin kuqe qelizore dhe numrin e qelizave të bardha
janë bërë
në shumë raste në ngjyrë të kundërshtuar një pajisje elektronike për të bërë këtë
lloj i qetë
ngjyra Connor përcakton numrin dhe madhësinë e grimcave
pezulluar në një zgjedhës të lëngshme elektrike përçueshëm
numri i qelizave është bërë duke detyruar një pezullim të qelizave
në electrolyte të rrjedhin përmes një hapje të vogël që ka në leksionin Amherst në
në çdo anë, si një qelizë
më kalon nëpër aperture ajo ndryshon rezistencën
në mes të elektrodave zonjushe prodhon një tension Paul në mënyrë të shkurtër kohëzgjatjen
Miss do një ndryshim në madhësi në varësi të madhësisë së grimcës
anketuesit SYRIZA pas shkallëzuar në mënyrë elektronike
hasur si ne shikojnë teknik në laborator
ne shohim se ajo është duke përgatitur një mostër e gjakut
për kundër Calder, në mënyrë që të
Hapësira jashtë grimcave për numërim më të saktë
si ata kalojnë nëpër hapje dhe në mes të elektrodave
është iluzioni një gjaku kërkohet ajo është e matur në
nga një sasi e gjakut në pesë bast
dhe futjen e saj në një zgjidhje Isotonic
kjo do të mbajë qelizat në gjendje të mirë
ajo do të holluar më tej
mostra në mënyrë që të bëjë qeliza të kuqe të gjakut numërimin një tubth freskët është përdorur
të marrë nga
një tjetër me anë të gjakut tim të dojë tani
pastër nga makinën me ujë të distiluar saj
të sigurt se nuk ka grimca mbetur në
aperture ose në mes të elektrodave
është vendosur makinë për impuls që
do të zbuluar qelizat e kuqe të gjakut
tani ajo është futur këto batsmen në sistemin
Nuk është një serverat e jashtme një vakum
e cila ndikon në një kolonë merkur
kjo nga ana e tërheq në një sasi të saktë
I love materialin e pezullimit
dhe duke punuar në një pajisje komutuese zhiva kalon
të ndizet makina është kthyer në një të numërimit të qelizave brenda një të dhënë
vëllim
numërimi qelizë të gjakut të bardhë është bërë nga
lidhëse qelizat e kuqe të gjakut si ju shihni këtu
Materialet futur e cila do të shkatërrojë qelizat e kuqe
ngjyra ndryshon ndryshime të dukshme tani të gjitha që mbetet
janë qelizat e bardha të gjakut makina është rivendosur
për një impuls e vetme që ata janë një prag që do të
zbuluar një grimcë të madh si ai kalon nëpër aperture
pastruar përsëri dhe materiali është futur në sistemin
edhe një herë numërimi fillon si zhiva kalon kaloni
dhe në fund të numërimit leximi është marrë nga
dials në makinë
çështja cat mat përqindjen e qelizave në gjak
në plazma çështja kurt është përcaktuar nga centrifugimi është njeri i mirë një
gjak
dhe të shtoni shtresa jashtë në tre
shtresa tregohet këtu në përfaqësimin tonë grafik
lojtari i lartë është plazma
përbën diku në lagjen e 55 për qind
toons tjera Bassman treguar këtu në të verdhë
më poshtë se shtresa qeliza lufta është përshkruar në të gjelbër
dhe ende më poshtë se ata
Qelizat e kuqe të gjakut janë treguar në
një shtresë ngjyrë gështenjë Collared normale atë në një nivel të mirë varion nga 42
40 shtatë për qind në përgjithësi ne jemi duke shkuar për të demonstruar metodën kapilar
një jetë çështje mund të jetë përfundimi
dhe ynë teknik parë mall i përzierje mostra janë
anti-mpikëse të gjakut për të marrë një shpërndarje të mirë vetë
atëherë ajo do të tërheqë disa gjak tjetër në një kapilar në
veprim kapilar tërheq pus të gjakut deri në tub dhe një
mjaftueshme është marrë në të dy për
lejojë një përcaktimi të saktë dhe layering ndikojnë në vijim
centrifuga vetëshkarkues tumoreve
vulosur me të cilët kafshonin nga balta
dhe të sipërm në dy eshtrave të hapura dhe makina për të lejuar
presioni atmosferik për të rregulluar si
centrifugimi zhvillohet si njeri i mirë është vendosur në të
makinë dhe të mbuluar do të centrifugohen
dhe një rpm speeder 12.000
për një periudhë prej tre minutash
ne fund te tre minuta centrifugimi
shkallë rrëshqitje përqindja është e rregulluar në krye dhe në fund të gjakut
dhe si ju mund të shihni këtu ajo ka tani ku atë në shtresën plazma
një shtresë e vogël Buffy dhe
qelizave të kuqe, ku në pjesën e poshtme siç lexojmë në shkallë
kjo tregon se mund çështja për këtë minutë për shtyp, por
është në lagjen një 47 për qind është i përgatitur për të
duke përdorur një njollë normë në filmin e gjakut që është mbledhur nga
Gisht birë breshëri parë
njollë është shtuar për të mbuluar rrëshqet në
njollë është një
lejohet të rrjedhin mbi të
Sipërfaqja e plotë të ketë rrëshqitje e saj mbetur në vend për
një minutë dhe më pas një zgjidhje buffering
është shtuar për të materialit errësirë
në këtë mënyrë njolla acid dhe
neutrophilic njollë mirë
të realizohet
zgjidhja buffering është lënë në fuqi për një periudhë prej tre minutash
atëherë sipërfaqja është sipër kësaj linje janë larë
me ujë të distiluar
ka pastaj të lënë mënjanë dhe të
lejohet të thatë
pasi ata nuk janë tharë plotësisht do të jetë ngritur mbi një qelq
dhe shqyrtuar nën zhytje naftës Lanza mikroskop
dhe në këtë gjatë këtij procesi
Qelizat e ndryshme do të numërohen
e mundimet e reja
përbëjnë numrin më të madh përqindjen më të madhe të qelizave të bardha të gjakut
ne shohim këtu nën mikroskop një shembull i dashurisë shkëlqyer
polymarker marker të reja bërthamore për Phil-së këto janë
anëtarët janë seri granulocytic rrjedhin nga
palca e kuqe e kockave dhe natyrisht përbëjnë vijën e parë e trupit dhe celulare
mbrojtje
e majta përveç grim nga 22
40 për qind mbi numërimin diferenciale e qelizave të bardha
limfociteve treguar këtu të shihet si një qeli të vogël mononuclear
shuma të vogla të lehta Citoplazma blu rreth
errët bërthamë blu funksionale e limfociteve
është për të prodhuar antitrupa gjendet zakonisht në fund
në procesin inflamatore sipas seksionin mikroskopik
monocitet të katër për të tetë për qind mund numri i qelizave të gjakut të bardhë
ka një qelizë e madhe me një bërthamë të vetme ovulated
ata janë parë në fund të inflamacion
funksioni i tyre është për të pastruar vendin inflamator
ata janë të njohur si makrofagët
faturat e tij në Senat janë anëtarë janë të grimcuar qytetit
seri nxjerrë nga palca e eshtrave të kuq kanë houston Filialin granula errësirë
në citoplazmë
funksioni i tyre është disi i panjohur
edhe pse ata janë duke parë një rritje numra gjatë një alergjike
manifestime dhe gjatë infestations parazitare
Baeza Phil është anëtari i tretë i
seri granulocytic e punon
përmban granula Baeza mbushje errësirë ​​në citoplazmë saj
funksioni i saj është vend i panjohur
është menduar se ajo mund të prodhojë Hepburn në vendin e inflamacionit
a vlerësim trombociteve behet mbi bazën kështu
Numri clumps një pjatë lë të shfaqet në secilën
zhytja vaj të ndjehen të dashur mikroskop një numër normale
do të jetë pesë ose më shumë clumps një trombocitet për të ndjehen
luajnë le Funksionet e shumta të rëndësishme
ato janë të rëndësishme në fillimin e mekanizmit choir e përkthimit
ato kontribuojnë në tërheqjen dhe orën dhe ata kanë
një marrëveshje të mirë të bëjë me integritetin kapilar ndjekin numërimin qeliza e kuqe është
bërë në banak ngjyra
qelizat e kuqe janë shqyrtuar për madhësinë ngjyrë dhe formë gjatë procesit të
shqyrtuar njollat ​​mere
roli i trombocitet Inc lotit tërheqjen ishte
përmendur në fillim të këtij mund të testuar nga
inkubimit të tërhequr fllad gjakut në 37 gradë celsius
për një periudhë prej 24 orësh të mostrave nga ana
qeshi tregon tërhequr fllad gjak
ndërsa astronaut në të djathtë tregon
gjaku pas saj ka qëndruar për 24 orë
atë Tërheqja e re larg nga palët në fund
është e dukshme
ka dy studime koagulimit% uh sipërmarrje tek dentisti
koha Protomen në kohë të pjesshme thromboplastin
koha prothrombin mat mekanizmin jokarakteristik koagulimit
dhe përbërësit e tij, ndërsa pjesshme koha thromboplastin
mat aktivitetin dhe mekanizmi i brendshëm koagulimit instrumenti përdorur një
në laboratorin tonë është FYROM ndërfutur koagulimit timer
kjo është instrument Anna elektromekanike hartuar për të matur
Pronat koagulimit një plazma ose serum për përdorim diagnostike dhe e fitojnë
kontrolli terapi human
ajo mund të përdoret për shumë të jetë mjaft ngazëllim përcaktuar se përcaktimet
tani duke u përdorur
Teknik ynë do të demonstrojë përdorimin e instrumentit
automatike nga Pat është vendosur
dhe një sasi të caktuar çdo agjenti do të tërhiqen në tubth automatike
kjo është vendosur në një nga kupash preheated fibro në instrumentin
atëherë pacientit
plazma është tërhequr në një tub të pastër në
kjo nga ana është shtuar në reagent dhe automatikisht
makinë fillon të përzierje dhe të llogarisin kohën
derisa ajo fillon të ndjejnë një orë
formimi i një orë ndryshon rezistencën në të gjithë dy
probing elektroda dhe në fund të
Periudha e koagulimit timer ndalon koha matet në sekonda intensive
sekonda
siç tregohet këtu koha në këtë një është
22 pikë 0 sekonda
Unë besoj se ishte njëzet 2.5 sekonda
në çdo rast ajo përfaqëson një parregullt
apo një test parregull të gjatë pas kësaj
ata Teknik fshin e të
elektroda dhe instrumenti është e gatshme atëherë për
testi i ardhshëm i njëjtë
makineri në të njëjtat mjedise janë përdorur një
për herë të pjesshme thromboplastin si për
shkumë kohë Rahman tre agjentë megjithatë janë të ndryshme për këto ndryshme
vendosmëri
instrumenti i përdorur për të bërë përcaktimin e hemoglobinës si mjaft
summers dhe colorimeter fotoelektrik dhe duke përdorur këtë instrument
gjithë gjaku është shtuar në një komponimi cianid konvertimin ajo të ciano takua
hemoglobinë
Teknik jonë tani do të demonstrojë përdorimin e instrumentit
para së gjithash instrument është kalibruar duke përdorur një bosh
përbërë bar lakmusi në një test të bëjë
Kalibrimi është bërë nga vendosjen e
dial qendrore në midpoint ndërsa dialers kalibruar në
ekzemplar të panjohur është vendosur në frontin e qelizave fotoelektrik
dhe dialers kalibruar të kthehet më pas deri në
dial qendror është sjellë përsëri në midpoint
leximi i fundit është marrë marrë nga dial kalibruar
dhe duke shumëzuar këtë me një
faktor për konvertimin në gram në 100 cc-së në tërë gjak
përcaktimi hemoglobina është e përfunduar
Studimet Bakteriologji janë përdorur kryesisht për identifikimin dhe
organizmave dhe për të përcaktuar efektivitetin kanë antibiotikë
një teknikë e cila është referuar edhe si testim antibiotik ndjeshmërisë
njollë Gram është përdorur për të menjëhershëm
Identifikimi ndonjëherë paraqitur mostra në një rrëshqitje qelqi
për këtë errësirë ​​teknikë gentian violet
gram I dhe pastaj alkool
një një Safran janë përdorur në ana
Teknik ynë do të demonstrojnë
Gram teknikë errësirë ​​para së gjithash ajo do të zbatohen
violet gentian në sipërfaqe rrëshqitje
për 30 sec
pas kësaj për të ajo do të hequr
qiratë tepërta njollë
me ujin dhe të shkojnë në
shtesë gram e ardhshme lakmusi hi Adam
kjo zgjidhje është lënë në vend për tridhjetë-sekonda gjithashtu
pastaj juaj përsëri qasjes
material errësirë ​​është i shpëlarë nga atëherë ata
slide është pastruar me alkool e saj
dhe përsëri larë
dhe më në fund Safran dhe zgjidhja është aplikuar
për njollë e fundit
përsëri kjo është e
mbetur në vend për tridhjetë sekonda dhe
në fund të kësaj periudhe qasjes
është larë jashtë rrëshqitje është fshirë
dhe tharë dhe është atëherë
gati për shikimin nën mikroskop teknik yll do të demonstrojnë
përpunim
swabbed që është paraqitur për culturing
pasi të zjarrtë të dy ajo heq kjo është arsyeja pse unë jam
dhe Smears, vrojtimi sipërfaqe
plate trapan gjakut në mënyrë që
shpërndarjen e materialit më të qetë
ajo do të marrë një lak tel e cila ka qenë sterilizuar paraprakisht dhe
do të shpërndajë më tej për
materiali rreth vendin sipërfaqe Irv
pjatë vendoset në inkubator pastaj për një periudhë prej 24 deri në 48 orë
në një nga këto zotëri ka luajtur në qoftë se të shumëfishtë luajti sir bërë
antibiotik që banka mund të vendoset në zonën e frenimit
mund të përcaktohet pas 24 orësh
në një avion ka luajtur
për kolonitë organizmave mund të identifikohet
janë hequr për Gram errësirë ​​dhe më tej
Ekzaminimi mikroskopik si një shembull e
Ndjeshmëria antibiotik teston këtu kemi
për tavolina Maltë që janë të mbarsur me
tetë antibiotikët të ndryshme dhe ata të tregojnë ndryshme
si zotëron një risi që ju do të vini re një në të djathtë të shënojë P
është penicilina këto janë të dyja të stafit
Infeksionet e treguara në di këto fletë
ai që është duke u shfaqur tani është një
ndjeshëm ndaj penicilinës siç tregohet nga zona e qartë rreth pjatë
janë rreth tavolinë dhe në këtë rast
stafi është i pandjeshëm
ose rezistente ndaj penicilinës veprim pasi nuk ka zona e frenimit
duke
ai është i errët dhe italiane McCann-së mund të jetë rritur në
jashtë në një rrugëve Sob glukozës auger kjo është një
shembull i mirë të ketë koloni Candida rritje në një pjatë Petri
kromuar se ishte Saab rrugët glukozë agar
tjetër luajti për
që ne shohim këtu është një nga një fyt të
Kultura dhe tregon një shpërndarje Nëntor
organizmave të streptokokeve stafit
dhe të përdorin pjesën e makro Scopic shfaqet në Alice-së përfshin
teste të thjeshta cilësore biokimike duke përdorur shirita të përgatitura komerciale testit
Teknik ynë do të demonstrojë parë
ju shërbejnë kasetë të çojë provë e cila është përdorur për përcaktimin mirë shkaktojnë në
urnë
Zakonisht kjo është bërë në një mostër të rastit urinës
në një të dyshuari diabetik ajo do të heqë një pjesë të kasetë nga enë
dhe futet në
provëz përmbajnë dëshiruar nga
pacienti i dyshuar pas ekspozimit të shkurtër
ndryshimet ngjyra e vërejtura në ditën e testimit
dhe është në krahasim me kodin ngjyrës
në enë kasetë provë si ne mund të shohim nga krahasimet tona
testi de Pez ndryshojë ngjyra
dhe përafron të Mon një kauzë të mirë në të fituara diku në mes
ata fituan ngushtë në dy plus shkopinj nivelet laboratorike janë prodhuar nga
gjëja games kompania mund të përdoret për testimin e shumëfishtë
se si ata të fitojnë duke përfshirë edhe përcaktimet cilësore për gjak
Billy Ruben tones kryesore glukozë
dhe proteina teknik jonë ka vendosur një test
apo laboratorë kar në mostren e urines
ekspozuar atë për ju diabetikët të njohura këtu në
dhe tani është duke krahasuar nivelin e glukozës në
qengji biftek me kodim ngjyra në anën e Jock
ju mund të shihni ka veshje të shumta ngjyra këtu cila do të tregojë
pesë fusha të ndryshme që janë duke u testuar nga strip
laboratori klinik ka shumë aplikacione në diagnozën
të dhënat duhet të njoh nga afër veten tërësisht me mbledhjen dhe
mostër për analiza laboratorike
ndonjë duhet të njoh veten edhe me përpunimin e modelit në
laborator
në mënyrë që ai mund të interpretojë gabim si mundësi
kur një raport laborator nuk përputhet me sjelljen klinike trullosur
ju keni qenë duke dëgjuar
Michigan School of Dentistry cila është dedikuar për mbështetjen e të mësuarit të hapur
dhe të hapur burimet arsimore
ky incizim lejohet sipas kushteve të Creative Commons mund të ripërdoren në
rishpërndahen për përdorim jo-fitimprurëse
ju lutem atribuojnë materiale të Michigan Shkolla e Stomatologjisë të Universitetit
dhe rishpërndarë nën të njëjtat mësime të për më shumë informacion se si kjo dhe
tjera University Michigan School of Dentistry regjistrimeve mund të përdoren
vizitoni www baba gjurmë në UMich
që EDU çaj bijtë e mi

Share this subtitle


Description

Explains and shows different laboratory procedures used in diagnosis: hematology blood work up, bacteriology and biochemistry. Orig. air date: JAN 3 72

This is part of the Open.Michigan collection at:
http://open.umich.edu/education